reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Fazole v pikantní omáčce s uzeninou

Fazole v pikantní omáčce s uzeninou

Snadný recept na sytý hlavní chod vhodný pro zimní období. Velké bílé fazole ve smetanovo-paprikové pikantní omáčce s uzeninou vás jistě zahřejí.


  • 4,7

    28×

    4,7 28
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Postup přípravy

Velké bílé fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. Nabobtnalé fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou a neosolené uvaříme téměř doměkka. Předvařené fazole slijeme a necháme na sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

Na oleji necháme zvolna zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme sladkou i pálivou mletou paprikou a za stálého míchání vše krátce opečeme. Tento základ podlijeme vývarem, vložíme fazole, bobkový list, sůl, pepř a zakryté zvolna vaříme, dokud nebudou fazole zcela měkké. Pak odstraníme bobkový list a tyčovým mixerem několikrát promixujeme jen tak, aby se část fazolí rozmělnila a tím pokrm zahustila a ostatní fazole zůstaly celé. Pak k fazolím přidáme oblíbenou uzeninu (mohou to být nakrájené vídeňské mini párky nebo klobásky), směs zjemníme smetanou a zvolna prohřejeme.

Fazole v pikantní omáčce s uzeninou rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fazole v pikantní omáčce s uzeninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.