reklama
hledat uživatel
       

Fazole s uzeným

Fazole s uzeným a chlebem jsou syté a zdravé jídlo.


  • 4,9

    29×

    4,8 29
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Fazole namočíme předem alespoň 4 hodiny. Namočené fazole dáme vařit, přidáme bobkový list, pepř celý, nové koření a uzené maso nakrájené na malé kostičky.

V tlakovém hrnci vaříme cca 30 minut. Před koncem vaření si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Rozpálíme olej a přisypeme hladkou mouku. Když začne chytat zlatavou barvu odstavíme ji z plotny.

Otevřeme tlakový hrnec a začneme zamíchávat hotovou jíšku. Pokud by fazole byly stále řídké musíme přidat další jíšku.

Nakonec ještě chvíli povaříme. Vypneme sporák a k fazolím přidáme zakysanou smetanu - dále už nevaříme a odstavíme z plotny. Dochutíme solí a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fazole s uzeným

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.