reklama
hledat uživatel
       

Fazole s rýží

Jednoduchý, ale chutný vegetariánský pokrm, který se hodí pro běžný oběd i postní období.


  • 3,1

    118×

    3 118
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Fazole podle potřeby přebereme a nejlépe přes noc namočíme, ale není to nutné.

Fazole uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Pak je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme a necháme zpěnit cibuli. Vsypeme mraženou zeleninu, koření a krátce osmahneme. Pak vše zalijeme vroucí vodou. Vsypeme rýži, podle potřeby dolijeme vývar nebo vodu a dusíme doměkka. Zatím si oloupeme česnek a nasekáme jej najemno.

Do měkké rýže se zeleninou přidáme fazole s česnekem a již jen krátce povaříme, aby se chutě prolnuly. Podle potřeby necháme vyvařit tekutinu.

Hotové fazole s rýží podáváme teplé. Podle chuti můžeme přidat trochu sójového masa.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Fazole s rýží

Celkový počet komentářů: 2
  • Ivana
    Ivana

    Recept jsem právě vyzkoušela přesně podle postupu a chutě jsou krásně propojené, ale za cenu konzistence hmoty, která budí dojem, že jíte něco již předžvýkaného.

    29.03.2012 15:28:15

  • Vegeterezka
    Vegeterezka

    Výýýborný! Dala jsem tam červené fazole z plechovky, aby to bylo rychlejší, olej olivový a mražené zeleniny jsme měli jenom zbytek, takže jsem to doplnila mraženým hráškem. A výsledek byl víc než uspokojující :-)

    31.08.2011 12:22:10

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Fazole s rýží

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.