reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Faraónské řízečky

Jedinečné staroegyptské řízky z kuřecích prsou. S tímto receptem určitě zabodujete u všech gurmánů.


  • 4,4

    53×

    4,3 53
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Do uzavíratelné mísy dáme bramborový škrob (solamyl), polohrubou mouku, vejce, grilovací koření, pepř, sůl, sezamové semínko, sójovou omáčku, hořčici, pivo a rozšleháme na těstíčko. Nakrájená prsa na tenké nudličky důkladně promícháme v těstíčku, nádobu uzavřeme a necháme proležet do druhého dne.

Rozpálíme olej na pánvi a z masa tvoříme tenké placky ve tvaru řízků. Těsto na řízcích je křupavější a maso šťavnatější, když řízky smažíme spíše do hnědé než jenom zlaté barvy. Smažíme z obou stran.

Jako přílohu k faraónským řízečkům můžeme zvolit vše podle chuti - brambory, krokety, americké brambory, hranolky, rýži. Bohatě zdobíme zeleninovou oblohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Faraónské řízečky

    Celkový počet komentářů: 14
    • Žofrák
      Žofrák

      Komentář k receptu Faraónské řízečky

      možná bych taky zkusil tu krkovici, ale uvidím to kuřecí prso...

      11.04.2018 10:31:36

    • Marie
      Marie

      Faraónské řízečky

      Nemáte za co, ale pobavilo mě to.

      11.12.2017 20:06:36

    • Marie
      Marie

      Faraónské řízečky

      Škoda, že tam není žádné maso, to koření se asi jíst nedá.Já bych do seznamu ingrediencí přidala buď krkovici, nebo kuřecí maso. Ale jinak to může být dobrý.

      11.12.2017 20:05:18


    • Levák Bob
      Levák Bob

      Je to fakt moc dobrý, akorát doporučuju speciálně ještě zelenej pepř - ten k tomu moc moc sedí!

      22.03.2013 11:30:14

    • BlaPe
      BlaPe

      řízky byly výborné!!! V nejbližší době je budu dělat znovu. Jediné, že trochu upravím, bude sojová omáčka - buď dám jen lžičku nebo místo sladké tam dám ostrou. Jinak opravdu neměly chybu. rozhodně DOPORUČUJI UVAŘIT!!!

      09.08.2011 22:35:42

      • kloudakpavel
        kloudakpavel

        Ahoj, lákají mě vyzkoušet si tyto řízečky. Ovšem nevím jak se to bude dát tvarovat do tvaru řizku aby to drželo tvar a nerozpadali se. To jako tvarujes až na té pánvi? a jak rukama vždyť by byly zalepené celé ruce a jestli si je namočíme před tim do vody zase by to moc prskalo na té pánvi. Poraďte mi jak se dají udělat celistvé kousky řízků z této marinované hmoty směsi. Díky

        28.03.2015 13:07:13

    • BlaPe
      BlaPe

      dnes budu smažit. Těstíčko je vskutku velmi dobré, uvidíme, jaký bude výsledek

      04.08.2011 09:37:52


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Faraónské řízečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.