Jednoduché, ale velmi lahodné brambory vhodné jako příloha i hlavní chod.
sůl | |
3 lžíce | máslo |
500 g | brambory |
1 dl | mléko |
250 g | žampiony |
1 ks | velká cibule |
1-2 ks | jarní cibulka |
100 g | uzené |
mletý černý pepř | |
pažitka nebo petržel |
Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. Ke zlatové cibulce přidáme pokrájené žampiony, kolečka jarní cibulky a na malé kousky pokrájené uzené. Chvíli společně opékáme, později přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou do změknutí žampionů. Zbylou vodu necháme již bez pokličky odpařit. Uvařené brambory scedíme a v hrnku rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a ohřáté mléko. Hrnec přikryjeme pokličkou, pevně chytíme mezi utěrky a chvilku usilovně třeseme, aby se vše řádně promíchalo. Opakujeme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat. Hotové šťouchané brambory naaranžujeme na talíř, posypeme petrželkou či pažitkou a vychutnáváme. Je to opravdu dobrota.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
autor monalisa007
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena