reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Falešný španělský ptáček

Falešný španělský ptáček

Netočený španělský ptáček z vepřového masa.


  • 4,1

    153×

    4 153
  • 1 hod

  • 38×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.

Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.

Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.

Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.

Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falešný španělský ptáček

    Celkový počet komentářů: 21
    • Magdaléna
      Magdaléna

      Falešný španělský ptáček

      Dávám za výbornou, je to super. ^_^

      06.01.2013 14:07:00

    • mikka
      mikka

      ja delam tito rozlitle ptacci hodne dlouho a vsem mooc chutnaji a misto klobasy davam parky a misto oleje spek rozskvarim ma to lepsi chut jo a delam to z veprovyho masa a taky je to dobry bohuzel syn je alergik na hovezi maso tak me jina varianta nezbyva a vubec to nevypada jako by to uz nekdo jednou mel kdo to napsal tak je blb.j a nevi co je dobry

      03.07.2012 22:55:37

    • ssisley
      ssisley

      Nemám ráda dělat rolády, takže tato varianta "rozlítaného ptáčka" mi naprosto vyhovuje, i malému moc chutná.

      01.07.2012 16:16:51


    • Janča
      Janča

      Výborné, povedlo se hned na poprvé a ani nebylo třeba dochucovat sojovou omáčkou :)

      18.06.2012 08:27:42

    • VašekŠ
      VašekŠ

      Uvařili jsme již podruhé a perfektní.

      30.04.2012 17:55:26

    • sarah1984
      sarah1984

      Taktéž tohle jídlo vařím. Zaprvé je to mnohem jednodušší, než ptáčky balit a navíc mi to mnohem víc chutná. Říkáme tomu ptáčci v rozletu a všem doporučuji.
      Pokud chcete hodnotit, že to vypadá, jako by to už jednou někdo měl, zamyslete se třeba nad jakoukoliv omáčkou na těstoviny atd.
      Myslím, že tento komentář byl velmi nevhodný, nechutný a vůbec není na místě.

      01.11.2011 12:33:01

      • Qvido
        Qvido

        Re: výborné

        Nezatracuji toto jídlo,určitě je chutné, ale nechápu, proč mu říkat ptáčci, byť falešní. Je to jakási verze ragú.

        24.04.2013 13:25:02

    • duslik
      duslik

      ale mi tomu říkáme Rozlítané ptáčky.

      20.01.2009 22:58:54


    Nalezeno receptů: 21

    Přidat příspěvek k receptu Falešný španělský ptáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.