reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Falešný španělský ptáček

Falešný španělský ptáček

Netočený španělský ptáček z vepřového masa.


  • 4,1

    160×

    4 160
  • 1 hod

  • 38×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Postup přípravy

Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.

Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.

Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.

Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.

Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falešný španělský ptáček

    Celkový počet komentářů: 23
    • ursusmajor
      ursusmajor

      Falešný španělský ptáček

      No,a my tomu zase říkáme rozbombardovaný španělský ptáčci! Což je v podstatě úplně jedno,jak se tomu říká,hlavně že to je výborný. A navíc se to klidně může dělat i z vepřového nebo kuřecího masa, a nemusí to být pláty. A někdo by si ty fujtajblový poznámky moh klidně odpustit.

      03.02.2014 15:54:37

    • rousvel
      rousvel

      jinak ptáčky nedělám, jen takto. Jsou výborné

      11.09.2013 13:02:25

    • Magdaléna
      Magdaléna

      Falešný španělský ptáček

      Dávám za výbornou, je to super. ^_^

      06.01.2013 14:07:00


    • mikka
      mikka

      ja delam tito rozlitle ptacci hodne dlouho a vsem mooc chutnaji a misto klobasy davam parky a misto oleje spek rozskvarim ma to lepsi chut jo a delam to z veprovyho masa a taky je to dobry bohuzel syn je alergik na hovezi maso tak me jina varianta nezbyva a vubec to nevypada jako by to uz nekdo jednou mel kdo to napsal tak je blb.j a nevi co je dobry

      03.07.2012 22:55:37

    • ssisley
      ssisley

      Nemám ráda dělat rolády, takže tato varianta "rozlítaného ptáčka" mi naprosto vyhovuje, i malému moc chutná.

      01.07.2012 16:16:51

    • Janča
      Janča

      Výborné, povedlo se hned na poprvé a ani nebylo třeba dochucovat sojovou omáčkou :)

      18.06.2012 08:27:42

    • VašekŠ
      VašekŠ

      Uvařili jsme již podruhé a perfektní.

      30.04.2012 17:55:26

    • sarah1984
      sarah1984

      Taktéž tohle jídlo vařím. Zaprvé je to mnohem jednodušší, než ptáčky balit a navíc mi to mnohem víc chutná. Říkáme tomu ptáčci v rozletu a všem doporučuji.
      Pokud chcete hodnotit, že to vypadá, jako by to už jednou někdo měl, zamyslete se třeba nad jakoukoliv omáčkou na těstoviny atd.
      Myslím, že tento komentář byl velmi nevhodný, nechutný a vůbec není na místě.

      01.11.2011 12:33:01

      • Qvido
        Qvido

        Re: výborné

        Nezatracuji toto jídlo,určitě je chutné, ale nechápu, proč mu říkat ptáčci, byť falešní. Je to jakási verze ragú.

        24.04.2013 13:25:02

    • duslik
      duslik

      ale mi tomu říkáme Rozlítané ptáčky.

      20.01.2009 22:58:54


    Nalezeno receptů: 23

    Přidat příspěvek k receptu Falešný španělský ptáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.