reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Falešný španělský ptáček

Falešný španělský ptáček

Netočený španělský ptáček z vepřového masa.


  • 4,1

    150×

    4,1 150
  • 1 hod

  • 38×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.

Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.

Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.

Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.

Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falešný španělský ptáček

    Celkový počet komentářů: 20
    • Nikol
      Nikol

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Výborné �

      07.02.2018 19:20:05

    • Míša
      Míša

      Falesny ptacek

      Za me palec nahoru je vybornej

      21.05.2016 15:06:23

    • Ilisek
      Ilisek

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Take delam a velmi casto. Jen u nas se masox, sojovka, maggi ani vegeta nevede :D Delam vse z vyvaru, ty humusy by nejedl ani nas pes, natoz my nebo deti :D

      11.01.2016 20:47:16


    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Bravo, jen tam nacpěte masox, sojovku a vegetu. Ani maso dávat nemusíte, chutnat to bude pořád stejně !!!
      Šikovná kuchařka uvaří i bez dochucovadel. Zajímaly jste se dámy jak a z čeho se dochucovadla vyrábějí? KAŽDÉ JÍDLO MÁ SVOJI VŮNI A CHUŤ, TA VAŠE "ZDRAVÁ STRAVA CHUTNÁ VŠECHNA STEJNĚ. Dáváte to i dětem, a ještě to publikujete a chválíte se.

      10.11.2015 01:50:07

      • Modrasek
        Modrasek

        Re: Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

        Recept jsem vkladala pred par lety, kdyz jsem zacinala varit. V té době jsem se nejak nezajímala, co vse muze masox a pod. a spoustu dalších veci obsahovat. Dnes uz mam jiny pohled na zivot i vaření a dochucovadla nepouzivam �

        04.11.2016 13:41:51

    • blanka096
      blanka096

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      taky to tak dělám je to i rychlejí hotové

      04.09.2014 19:58:37

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Dobré to bylo, mňam ;)

      01.08.2014 13:26:10

    • ursusmajor
      ursusmajor

      Falešný španělský ptáček

      No,a my tomu zase říkáme rozbombardovaný španělský ptáčci! Což je v podstatě úplně jedno,jak se tomu říká,hlavně že to je výborný. A navíc se to klidně může dělat i z vepřového nebo kuřecího masa, a nemusí to být pláty. A někdo by si ty fujtajblový poznámky moh klidně odpustit.

      03.02.2014 15:54:37

    • rousvel
      rousvel

      jinak ptáčky nedělám, jen takto. Jsou výborné

      11.09.2013 13:02:25

    • sarah1984
      sarah1984

      Taktéž tohle jídlo vařím. Zaprvé je to mnohem jednodušší, než ptáčky balit a navíc mi to mnohem víc chutná. Říkáme tomu ptáčci v rozletu a všem doporučuji.
      Pokud chcete hodnotit, že to vypadá, jako by to už jednou někdo měl, zamyslete se třeba nad jakoukoliv omáčkou na těstoviny atd.
      Myslím, že tento komentář byl velmi nevhodný, nechutný a vůbec není na místě.

      01.11.2011 12:33:01


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Falešný španělský ptáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.