Falešný španělský ptáček

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 106779x
Netočený španělský ptáček z vepřového masa.
Komentáře receptu 19
Uvařil jsem to (Recept vařilo 35 lidí)


Postup přípravy receptu

Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.

Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.

Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.

Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.

Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.

autor receptu:

Falešný španělský ptáček

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 5877 běžně 11302 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Falešný španělský ptáček byl 09.02.2009 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4
skvělý recept
136 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Falešný španělský ptáček

Recept se nachází v 442 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Falešný španělský ptáček

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Falešný španělský ptáček sikulka 10.11.2015 01:50:07

    Bravo, jen tam nacpěte masox, sojovku a vegetu. Ani maso dávat nemusíte, chutnat to bude pořád stejně !!!
    Šikovná kuchařka uvaří i bez dochucovadel. Zajímaly jste se dámy jak a z čeho se dochucovadla vyrábějí? KAŽDÉ JÍDLO MÁ SVOJI VŮNI A CHUŤ, TA VAŠE "ZDRAVÁ STRAVA CHUTNÁ VŠECHNA STEJNĚ. Dáváte to i dětem, a ještě to publikujete a chválíte se.

    • Re: Komentář k receptu Falešný španělský ptáček Modrasek 04.11.2016 13:41:51

      Recept jsem vkladala pred par lety, kdyz jsem zacinala varit. V té době jsem se nejak nezajímala, co vse muze masox a pod. a spoustu dalších veci obsahovat. Dnes uz mam jiny pohled na zivot i vaření a dochucovadla nepouzivam �

  • Falesny ptacek Míša 21.05.2016 15:06:23

    Za me palec nahoru je vybornej

  • Komentář k receptu Falešný španělský ptáček Ilisek 11.01.2016 20:47:16

    Take delam a velmi casto. Jen u nas se masox, sojovka, maggi ani vegeta nevede :D Delam vse z vyvaru, ty humusy by nejedl ani nas pes, natoz my nebo deti :D

  • Komentář k receptu Falešný španělský ptáček blanka096 04.09.2014 19:58:37

    taky to tak dělám je to i rychlejí hotové

  • Lucie
    Komentář k receptu Falešný španělský ptáček Lucie 01.08.2014 13:26:10

    Dobré to bylo, mňam ;)

  • Falešný španělský ptáček 03.02.2014 15:54:37

    No,a my tomu zase říkáme rozbombardovaný španělský ptáčci! Což je v podstatě úplně jedno,jak se tomu říká,hlavně že to je výborný. A navíc se to klidně může dělat i z vepřového nebo kuřecího masa, a nemusí to být pláty. A někdo by si ty fujtajblový poznámky moh klidně odpustit.

  • znám 11.09.2013 13:02:25

    jinak ptáčky nedělám, jen takto. Jsou výborné

  • Taktéž tohle jídlo vařím. Zaprvé je to mnohem jednodušší, než ptáčky balit a navíc mi to mnohem víc chutná. Říkáme tomu ptáčci v rozletu a všem doporučuji.
    Pokud chcete hodnotit, že to vypadá, jako by to už jednou někdo měl, zamyslete se třeba nad jakoukoliv omáčkou na těstoviny atd.
    Myslím, že tento komentář byl velmi nevhodný, nechutný a vůbec není na místě.

    • Re: výborné Qvido 24.04.2013 13:25:02

      Nezatracuji toto jídlo,určitě je chutné, ale nechápu, proč mu říkat ptáčci, byť falešní. Je to jakási verze ragú.

Nalezeno receptů: 19
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Falešný španělský ptáček
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept