reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Falešný španělský ptáček

Falešný španělský ptáček

Netočený španělský ptáček z vepřového masa.


  • 4,1

    153×

    4 153
  • 1 hod

  • 38×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.

Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.

Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.

Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.

Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falešný španělský ptáček

    Celkový počet komentářů: 21
    • Omajda23
      Omajda23

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Fuj vařit s vegetou a masoxem umí jen babica a pár jemu podobných takhle zkazit jídlo

      07.10.2019 16:34:01

    • Nikol
      Nikol

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Výborné �

      07.02.2018 19:20:05

    • Míša
      Míša

      Falesny ptacek

      Za me palec nahoru je vybornej

      21.05.2016 15:06:23


    • Ilisek
      Ilisek

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Take delam a velmi casto. Jen u nas se masox, sojovka, maggi ani vegeta nevede :D Delam vse z vyvaru, ty humusy by nejedl ani nas pes, natoz my nebo deti :D

      11.01.2016 20:47:16

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Bravo, jen tam nacpěte masox, sojovku a vegetu. Ani maso dávat nemusíte, chutnat to bude pořád stejně !!!
      Šikovná kuchařka uvaří i bez dochucovadel. Zajímaly jste se dámy jak a z čeho se dochucovadla vyrábějí? KAŽDÉ JÍDLO MÁ SVOJI VŮNI A CHUŤ, TA VAŠE "ZDRAVÁ STRAVA CHUTNÁ VŠECHNA STEJNĚ. Dáváte to i dětem, a ještě to publikujete a chválíte se.

      10.11.2015 01:50:07

      • Modrasek
        Modrasek

        Re: Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

        Recept jsem vkladala pred par lety, kdyz jsem zacinala varit. V té době jsem se nejak nezajímala, co vse muze masox a pod. a spoustu dalších veci obsahovat. Dnes uz mam jiny pohled na zivot i vaření a dochucovadla nepouzivam �

        04.11.2016 13:41:51

    • blanka096
      blanka096

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      taky to tak dělám je to i rychlejí hotové

      04.09.2014 19:58:37

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Falešný španělský ptáček

      Dobré to bylo, mňam ;)

      01.08.2014 13:26:10

    • ursusmajor
      ursusmajor

      Falešný španělský ptáček

      No,a my tomu zase říkáme rozbombardovaný španělský ptáčci! Což je v podstatě úplně jedno,jak se tomu říká,hlavně že to je výborný. A navíc se to klidně může dělat i z vepřového nebo kuřecího masa, a nemusí to být pláty. A někdo by si ty fujtajblový poznámky moh klidně odpustit.

      03.02.2014 15:54:37

    • rousvel
      rousvel

      jinak ptáčky nedělám, jen takto. Jsou výborné

      11.09.2013 13:02:25


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Falešný španělský ptáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.