reklama
hledat uživatel
       

Falešné koroptve

Variace z chudého kraje na španělské ptáčky podle prababičky z Krkonoš. Náplň v mase chudší, zato ale bezvadná omáčka.


  • 5,0

    10×

    5 10
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Pokud již tak není, nakrájíme kýtu na tenké řízečky velké asi jako dlaň a mírně naklepeme. Potřeme trochou oleje a hořčice (nejlepší je estragonová) a dáme na chvilku proležet.

Zatím si nakrájíme na nudličky kousek slaniny, kyselé okurky a uzené. Vyndáme řízečky a nakrájené nudličky na ně rozdělíme. Osolíme, opepříme a zavineme nití jako španělské ptáčky.

Na pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm ze všech stran prudce opečeme a koroptve vyndáme. Na vypečeném základě v pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme osmahnout zeleninu a zbylé koření, pak přendáme do pekáčku, narovnáme na základ omáčky koroptve a necháme dopéci v troubě na cca 180 - 200 °C asi 40 minut.

Upečené koroptve opět vyndáme, do výpeku přidáme víno, zbytek hořčice, promícháme a dáme ještě na chvilku do trouby, aby to přešlo varem. Mezitím si z másla a mouky připravíme jíšku v kastrolu, na tu vyklopíme základ omáčky z pekáčku, doředíme vývarem, necháme projít varem a rozmixujeme (Původní recept obsahuje pasírování přes síto, ale na to nemám nervy.). Do provařující se omáčky vložíme ptáčky, vše prohřejeme a podáváme.

U nás máme falešné koroptve rádi s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Falešné koroptve

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.