reklama
hledat uživatel
       

Falešné halušky

Pokud patříte stejně jako my k milovníkům halušek, vyzkoušejte jejich velmi zjednodušenou verzi.


  • 3,3

    114×

    3,3 114
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Z mouky, vejce a mléka připravíme těsto jako na noky. To pak protlačujeme přes zvláštní cedník s rovným dnem a velkými otvory do slané vroucí vody a vaříme asi dvě minuty, dokud halušky nevyplavou na povrch.

Cedníkem vybíráme uvařené halušky a rozdělíme na talíře.

Brynzu vymícháme se smetanou, nalijeme na halušky a posypeme vyškvařenou slaninou včetně tekutého omastku. Ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falešné halušky

    Celkový počet komentářů: 4
    • petr valus
      petr valus

      jjj stejne nejlepsi jsou takzvane hazené halušky a pres naky sytko to je pro amatery

      06.04.2013 11:41:22

    • janatka
      janatka

      u nás se tomuto říká hop do vody,jinak halušky u nás velice oblíbené.Ty pravé by se měly dělat z brambor a jsou chutnější s brynzou.

      21.03.2009 21:14:44

    • Evangelina
      Evangelina

      Proč "Falešné"?

      Mně to připadají zcela plnohodnotné halušky a ještě vylepšené o tu smetanu. Určitě budou moc dobré.

      20.04.2008 21:22:04


    • danorka
      danorka

      Falešné halušky

      Výborné jsou taky s hlávkovým dušeným zelím. Zelí se normálně udusí na cibulce, aby bylo dostatečně měkké, pak se smíchá s vařenými haluškami, přelije trochou rozpuštěného másla a dobrou chuť. Stejně tak se dá použít na halušky tvaroh, kopr a přelít máslem. I to je velice chutné.

      07.03.2007 13:35:50


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Falešné halušky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.