reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Falešná ovarová polévka

Jednoduchý a rychlý způsob, jak připravit chutnou domácí zabijačkovou polévku. Kvalitou se zpravidla neliší od pravé ovarové polévky, dokonce je spíš chutnější a vydatnější.


  • 2,5

    13×

    2,4 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve je důležité vybrat tu správnou jitrnici a jelito do naší polévky. Může být i prejt v umělém střívku. Podstatné je, aby neobsahovali moc tuku. Jelito musí být tmavé - zbarvené od krve.

Vodu nebo vývar uvedeme do varu, vhodíme nasekanou cibuli. Postačí i polovina cibule. Stroužky česneku nakrájíme na plátečky a vhodíme do vřící vody nebo vývaru. Kdo chce a má to rád, může přidat pár lžic mražené kořenové polévkové zeleniny. Vaříme asi 5 minut, pak přidáme na kolečka nakrájenou jitrnici a jelito zbavené střívka. Vaříme za stálého mícháni 10 minut. Kdo chce, může přidat i zbytky vařeného nebo pečeného vepřového z předchozího dne, ale max do 100g. Před dovařením vhodíme do falešné ovarové polévky 2 velké špetky majoránky, kterou nabereme a rozdrolíme mezi prsty. Přidáme ještě špetku pepře a osolíme podle chuti. Můžeme dochutit glutasolem.

Falešnou ovarovou polévku podávame se chlebem. Jinak polévka se hodí i k vánočnímu stolu. Vhodná také jako desátová polévka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falešná ovarová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • GiovanniDon
      GiovanniDon

      Pozor! Jedná se o prdelačku.

      Tenhle recept je jenom omylem nazván ovarová polévka ve skutečnosti se jedná o prdelačku. Pokuď ji chcete mít chutnou je třeba vybrat kvalitní suroviny. Já používam prejt z Tesca v umělém střívku. Má hmotnost akorát 200g. Zelenina se přidávat vůbec nemusí. Jenom cibule, česnek, majoránka, pepř.

      17.02.2009 13:04:21


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Falešná ovarová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.