reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Falafel podle káhirské paní domácí

Recept je od naší káhirské paní domácí. Velmi jednoduchý, chutný a oblíbený turisty.


  • 3,9

    17×

    3,9 17
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Koňské neboli velkozrnné boby nebo cizrnu namočíme přes noc. Nejlépe je postavit nádobu na teplá, ale ne horká kamna. Arabové boby nechávají bobtnat v hliníkových nádobách podobných baňatým amforám na stojánku nad žárovkou.

Nabobtnalé boby se semelou s ostatními přísadami, ale ne moc jemně. V mokrých dlaních se vytvarují menší ploché karbanátky. Falafel smažíme ve vyšší vrstvě oleje dohněda a dokřupava asi při teplotě 180 °C. Hotové se vynoří.

Falafel podle káhirské paní domácí podáváme s pikantní zeleninou, přelité omáčkou tahini a to celé vložené do malých arabských chlebů. V receptu uvádím suroviny základní, používané v lidové arabské kuchyni i vylepšení arabskými nebo evropskými kuchaři. V časovém údaji není započítaná doba bobtnání bobů.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Falafel podle káhirské paní domácí

    Celkový počet komentářů: 1

    • Hanka
      Hanka

      recept je moc dobrý

      Nevím, proč má recept tak nízké hodnocení. Přijde mi dobrý a jsem s ním spokojená. Jen jsem to pekla v troubě na 180 cca půl hodiny a aby se nerozpadalo, přidala jsem tahini pastu - pomohlo to.

      09.09.2014 18:57:48

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Falafel podle káhirské paní domácí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.