reklama
hledat uživatel
       

Fajitas

Recept na chutnou kukuřičnou tortillu s masem a zeleninou v mexickém stylu.


  • 5,0

    5 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme maso. Ve skutečnosti by mělo být z hovězího pupku, ale jiný druh masa asi nebude vadit. Stačí klidně i kuřecí prsa. Maso naložíme do směsi koření, soli a olivového oleje. Maso necháme uležet asi hodinu nebo dvě - podle mě to tak stačí. Směs koření se dá koupit už namixovaná, případně si ji můžeme namíchat sami.

Na směs koření smícháme 1/2 lžičky česnekového prášku, 1/4 lžičky kayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžíci kukuřičného škrobu, 1 lžičku chilli, 2 lžičky mleté papriky a 1 lžičku bílého cukru.

Dále si připravíme fazolovou pastu. Do kastrůlku vysypeme červené fazole ve slaném nálevu a přivedeme je k varu. Přidáme rozmačkaný česnek a sůl podle chuti, na jednu plechovku dávám 3 - 4 stroužky česneku. Postupně se snažíme vidličkou fazole rozmačkávat, až z fazolí vznikne taková pasta.

V průběhu vaření fazolí si připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nahrubo, červenou papriku a salátovou okurku na drobné kostičky, rajčata a červenou papriku na drobné kousky. Vše v podstatě nakrájíme tak, aby kousky nebyly příliš velké, aby nám nevadily při balení tortilly, ale ne zase moc malé, aby bylo do čeho kousnout.

Další ingredienci připravíme zvlášť do misek. Čedar nastrouháme do misky a do další misky připravíme měkký tvaroh nebo zakysanou smetanu. Já považuji měkký tvaroh rozmíchaný s trochou mléka a soli jako nejlepší volbu.

Když máme ingredience v miskách, tak připravujeme maso, zdatnější to zvládají během přípravy zeleniny. Naložené maso v celku dáme na gril či pánev. Když je maso hotové, tak teprve teď ho nakrájíme na malé nudličky cca 2 - 3 cm x 0,5 - 1 cm a nasypeme do misky nebo kastrůlku, maso můžeme nechat i na prkénku. Nejlepší je dávat maso do něčeho horkého, aby maso bylo dlouho horké a mohl se na něm roztéci sýr.

Veškeré ingredience připravíme na stůl a v mikrovlnné troubě rozehřejeme toritilly. Já je předtím lehce zvlhčím vodou, jsou pak měkčí. Každý pak může vkládat ingredience podle svého uvážení.

Doporučuji tento postup: Fazolová pasta se namaže v úzkém proužku v první třetině tortilly. Nasypeme na to maso, hned přidáme nastrouhaný sýr a dále následuje zelenina (cibule, rajčata, okurka, paprika) a nakonec přidáme měkký tvaroh. Potom se tortilla sroluje a fajitas se může jíst.

Fajitas podáváme jako výborný hlavní chod k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fajitas

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.