reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Estonský kringel - skořicový věnec

Tradiční recept na skořicový kynutý moučník ve tvaru věnce.


  • 4,5

    82×

    4,5 82
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, osladíme, zasypeme lžící mouky a necháme vzejít kvásek, počkáme asi 5 - 10 minut. Připravený kvásek vlijeme do hladké mouky promíchané se lžičkou solí, přidáme rozpuštěné máslo, zbytek mléka, žloutky a vypracujeme tužší těsto.

Když těsto zdvojnásobí svůj objem, což trvá asi 45 minut, těsto rozdělíme na 2 poloviny a každý díl rozválíme co nejtenčeji, na plát asi tak 40 x 30 cm. Plát těsta potřeme změklým máslem, ale ne rozehřátým, protože by moc teklo. Nakonec podle chuti posypeme cukrem se skořicí.

Těsto zabalíme jako roládu a středem po celé délce rozřízneme, následně jednotlivé pruhy spleteme do sebe a vytvoříme věnec, který přendáme na plech a necháme asi 20 minut ještě kynout.

Skořicový věnec vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 15 minut na horkovzduch a potom zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme další asi půl hodiny dorůžova. Pokud je věnec dobře vypečený, krásně křupe.

Estonský kringel - skořicový věnec podáváme jako křupavý moučník s jedinečnou skořicovou příchutí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Estonský kringel - skořicový věnec

    Celkový počet komentářů: 1

    • iris
      iris

      Estonský věnec

      Parádní recept ,včera upečeno, skvělý koláč hned zmizel, dnes dělám znovu,mohu doporučit.

      23.09.2019 09:19:41


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Estonský kringel - skořicový věnec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.