reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Espresso cupcakes s čokoládovým krémem

Tradiční recept spojující vynikající chuť kávového těsta a čokoládového krému.


  • 4,0

    12×

    4 12

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 175 °C. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.
Nejprve si rozehřejeme Heru s máslovou a dáme stranou zchladnout. Do velké mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečení, sodu a cukr. Vejce lehce prošleháme společně s podmáslím. Kávu smícháme společně s rozpuštěnou Herou a extrakty.

Všechny tekuté ingredience přidáme do moučné směsi a šleháme tak dlouho, dokud není těsto krásně hladké a všechny ingredience jsou zapracované.

Připravené košíčky plníme do 2/3 jejich výšky a v předehřáté troubě pečeme 17 - 20 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuneme na chladící mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.

Do nerezové misky nalámeme čokoládu a rozpustíme nad vodní lázní. Necháme zchladnout. Heru s máslovou příchutí dáme do mísy robota a šleháme, dokud není krásně nadýchaná a světlá.

Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr a kakao a opět šleháme, dokud není směs krásně hladká. Přidáme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme dohladka.
Nakonec už jen zašleháme kávu a kávový extrakt. Pokud není krém dostatečně tuhý, necháme ho ztuhnout asi 30 minut v ledničce.

Espresso cupcakes podáváme ozdobené čokoládovým krémem.

Zdroj: Pecenijeradost.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Espresso cupcakes s čokoládovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.