Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém

10 min | chuťovka | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2521x
Recept na doma vlastnoručně vyrobený pálivý paprikový krém, který je mnohem lepší a kvalitnější než kupovaný v hypermarketech. Navíc je lacinější a neobsahuje žádné umělé konzervátory a éčka.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Kapii omyjeme, zbavíme stopky, jádřince, semínek a žilek. Kapii překrojíme podélně na polovinu a pokrájíme na menší kousky. Čerstvé červené pálivé papriky omyjeme, odkrojíme jen konec se stopkou a jádřince se semínky neodstraňujeme. Červené pálivé papriky pokrájíme na malé kousky.

Do cuttera dáme pokrájené pálivé papriky, pokrájenou kapii, přidáme odvážené množství soli a kutrujeme na krém tak, aby zůstaly maličké kousky, které budou cítit na jazyku. Sterilované čisté sklenice naplníme pálivým krémem, uzavřeme víčkem a odložíme do spíže.

Domácí pálivý krém netřeba vůbec sterilovat, protože sůl dostatečně konzervuje. Krém se nekazí a neplesniví. Tento domácí výrobek vydrží bez újmy i déle než jeden rok. Když sklenici otevřeme, vydrží v chladničce až do spotřebování, ale u nás se spotřebuje velmi rychle.

Pálivý krém dělám v poměru 1:1 sladké a pálivé papriky. Kapie dodává krému vynikající a příjemnou sladkou chuť k pálivosti dlouhých paprik. Krém je sametovější a mnohem chutnější než kupované krémy. Paprikový krém přidávám do polévek, salátů, pomazánek, slaných krémů, omáček a k masům na šťávě. Krém používám také na marinování nejrůznějšího masa na grilování. Pro slanost není krém vhodný jako samostatná chuťovka.

Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém je vynikající domácí produkt na čistě přírodní bázi. Neobsahuje žádné konzervanty, postačí samotná sůl. Recept doporučuji milovníkům ostrých jídel, příprava je rychlá a velmi jednoduchá. Je to skvělý domácí polotovar se širokým použitím.

autor receptu:

Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém

Počet přidaných receptů: 413

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,8
slabší recept
30 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém

Recept se nachází v 33 kuchařkách
Libchen
Dobré recepty 289 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 375 receptů
Zelenina a luštěniny od tetičky
veraricna
Zelenina a luštěniny od tetičky 3894 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém

Celkový počet komentářů: 4
  • Komentář k receptu Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém darina 04.09.2016 03:35:31

    niekde je chyba v davkovani,priserne slane a to som dala menej nez polovicu soli lebo sa mi to nezdalo

    • Re: Komentář k receptu Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém Libchen 06.09.2016 07:00:49

      Ahoj Darina, chyba v dávkovaní určite nie je, toto je produkt na dlhodobé skladovanie a práve to množstvo soli konzervuje a zabezpečí, že je aj viac ako rok bez akejkoľvek ujmy, nekazí sa. pomer čerstvej kápie k čerstvej ostrej paprike je tiež v poriadku, je to o sladkej a ostrej chuti 1 : 1, čo je výsledne ostrá chuť. vychádzala som z pomerov komerčne vyrábaného výrobku, ak budeš tento recept používať kratšiu dobu, ako 1 rok, môžeš si množstvo soli samozrejme prispôsobiť. ak ho použiješ, stačí ho pridať do jedla naozaj len málo, krásne farbí a má výraznú chuť, do jedla už žiadnu soľ nepridávaš. určite nie je vhodný ako chuťovka.
      robievam už dlhé roky, ešte moja mamička to takto robila a recept sa rozšíril v našej širokej rodine a prevzalo ho mnoho priateľov a známych v tejto podobe. je skutočne poriadne overený rokmi i veľkým počtom osôb. Prajem Ti, aby chutil :-)

  • Komentář k receptu Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém Libchen 05.03.2016 11:27:17

    Ahoj Jarka - P, veľmi pekne dakujem.
    potešila si ma :-)

  • líbí se ! Jarka-P 05.03.2016 10:06:48

    určitě vyzkouším

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept