Toustový chléb opečeme v toastovači (topinkovači) dozlatova, krajíce rozkrojíme napůl, aby nám vytvořily trojúhelníčky. Masitější párky si nakrájíme buďto podélně nebo na kolečka, bez tuku je osmažíme na pánvi. Plátky slaniny osmažíme zlehka z obou stran.
Pak si připravíme hemenex (Ham´n ´eggs). Do pánve, z níž jsme vyjmuli slaninu, přidáme oříšek másla a osmažíme šunku nakrájenou na čtverečky. Přidáme nerozmíchaná (!) vejce a mírně osolíme. Vejce promícháme. Pokud se nám pokrm zdá již příliš masitý, můžeme udělat místo hemenexu vejce - klasické volské oko.
Na talíř naklademe trochu hemenexu, plátek slaniny a hrstku párků, ozdobíme rajčetem. Toasty mažeme máslem nebo trošičkou Marmitu (černá hmota z kvasnic, lze zakoupit v supermarketech).
K anglické snídani podáváme malou sklenku pomerančového džusu a černý čaj s mlékem. Angličané nejprve ohřejí mléko, teprve potom do něj přilévají čaj.