reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Empáda s koriandrovým dresinkem

Příprava chutného předkrmu americké kuchyně. Výborný recept na chuťově zajímavé šátky s masovou náplní.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 30 min

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Masovou náplň připravíme tak, že spojíme obě mletá masa v míse. Osolíme a ochutíme pepřem, chilli a malým panákem whisky Johnnie Walker a prolisovaným česnekem.

Jádra nakrájíme nadrobno a orestujeme na cibulce.

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a za prohazování ho opečeme ze všech stran (6 - 9 minut). Potom přisypeme drobně nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme sekaný čerstvý koriandr a dál opékáme. Přidáme postupně zelenou papriku a podlijeme kuřecím vývarem. Směs podusíme, přidáme játra, tymián a hřebíček. Náplň oddělíme od zbylé tekutiny a necháme vychladnout.

Do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla a sádla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout a potom zpracováváme dál.

Těsto vyválíme na asi 2 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 12 cm. Kolečka ještě trochu rozválíme, abychom jejich velikost upravili pro obsah náplně. Do jejich středu dáváme připravenou náplň. Naplněná kolečka překlopíme napůl, okraje zmáčkneme, zajistíme otisky vidličky a povrch potřeme rozšlehanými žloutky.

Připravené plněné pečivo pečeme asi 20 - 25 minut při 200 °C.

Na dresink smícháme žloutky, hořčici, cukr, zázvor, šťávu z limetky a za stálého šlehaní přikapáváme olej. Nakonec zapracujeme créme fraîche.

Empáda s koriandrovým dresinkem podáváme jako vynikající chuťovku při různých příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Empáda s koriandrovým dresinkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.