reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Éclair s čokoládovým krémem

Chutné zákusky, které připravujeme z vypalovaného těsta a plníme čokoládovým krémem.


  • 4,6

    21×

    4,6 21
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

poleva

těsto



Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu vodu, sůl, cukr a máslo. Jakmile začne voda vřít, snížíme teplotu a přidáme mouku. Mícháme rychle, dokud se mouka nebude přichytávat na strany hrnce. Poté hrnec z plotny odendáme a necháme hmotu vychladnout.

Do chladného těsta přidáme žloutek s bílkem a těsto promícháme. Necháme alespoň na 15 minut těsto stát.

Těsto vložíme do cukrářského sáčku s nástavcem 10 mm.

Z těsta tvarujeme 8 cm dlouhé válečky, dáváme je alespoň 5 cm od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Navlhčenou vidličkou vytvoříme na každém válečku vlnovku.

Éclair vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 °C 15 minut. Poté teplotu snížíme na 170 °C a dopékáme dalších 15 minut.

Erclai necháme na mřížce vychladnout.

Připravíme si krém: Mléko dáme ohřát s čistě nastrouhanou citronovou kůrou a vydlabaným vanilkovým luskem. Žloutky smícháme s cukrem, škrobovou moučkou, prosetým kakaem. Teplé mléko přidáme ke kakaové směsi a vaříme cca 5 minut, dokud krém nezhoustne. Krém za občasného míchání necháme vychladnout ve studené vodní lázni.

Krémem naplníme nejlépe kuchyňskou injekci a vyplníme krémem naříznuté eclair z každé strany.

Poleva: Vodu, cukr a kakao přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme prosetý moučkový cukr.

Eclair naplněné čokoládovým krémem ponoříme narychlo do teplé polevy a dáme na tác stranou. Zbytkem polevy poté erclair můžeme polít.

Eclair s čokoládovým krémem konzumujeme, pokud vydrží, nejlépe do 2 dní.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Éclair s čokoládovým krémem

    Celkový počet komentářů: 4
    • Adam
      Adam

      Komentář k receptu Éclair s čokoládovým krémem

      Tenhle recept obsahuje závažnou chybu. Je tam extrémní množství másla. Zkoušel jsem to a plavalo mi to v másle, prostě hnus a zkažený večer.

      28.06.2013 09:16:16

    • Kuba
      Kuba

      Komentář k receptu Éclair s čokoládovým krémem

      Co je to Eclair? Myslím česky

      15.06.2013 20:39:21

      • VERDIER
        VERDIER

        Re: Komentář k receptu Éclair s čokoládovým krémem

        Eclair je bananek. Eclairs najdete v kazdem francouzském pekarstvi s nejruznejsimi naplnemi: cokoladovou karamelovou kavovovou a tomu odpovidajici polevou.

        16.06.2013 19:06:57


      • MK
        MK

        Re: Komentář k receptu Éclair s čokoládovým krémem

        V překladu znamená záblesk. Nám může připomínat banánek, ale je tu pár zásadních rozdílů :-)

        09.02.2018 20:26:47

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Éclair s čokoládovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.