reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Echt buřtguláš

Echt buřtguláš

Recept na pochoutku známou mezi všem trampy. Poctivý buřtguláš s pečivem si můžeme připravit v kotlíku nad ohněm, ale i doma trochu elegantněji.


  • 4,1

    56×

    4 56
  • 35 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Kvalitní špekáčky pokrájíme na centimetrové kostičky.

Nakrájené špekáčky necháme restovat v rozpáleném hrnci bez tuku, protože špekáčky pustí sádlo. Necháme je pořádně opéct, ale nespálit. Až jsou špekáčky pěkně opečené, tak je vyjmeme do misky a necháme stranou.

Na vypečeném sádle orestujeme pokrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Poté přidáme pokrájené brambory a orestujeme. Osolíme a opepříme. Za dvě minuty zaprášíme hladkou moukou a sladkou a pálivou paprikou. Dobře promícháme a podlijeme vodou.

Necháme probublávat na mírném ohni asi 15 minut. Přilijeme smetanu a necháme ještě 5 minut vařit. Až je buřtguláš uvařený, tak ho naservírujeme na talíř a ozdobíme opečeným špekáčkem.

K buřtguláši se hodí pečivo jako je rohlík nebo houska. Je to velmi vydatný pokrm.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Echt buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 1

    • Luna
      Luna

      Palec nahoru

      Velmi chutná verze buřtguláše. ....

      10.04.2016 10:42:50

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Echt buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.