reklama
hledat uživatel
       

Džuveč z póru

Rychlé zeleninové jídlo, jehož hlavní ingrediencí je pórek. Ten vás v kombinaci s rýží a rajčaty určitě zasytí.


  • 2,9

    1 452×

    2,9 1452
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Pórky důkladně omyjeme. Zbavíme je tmavších zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé 5 - 6 cm. Rajčata nakrájíme plátky. Rajčata můžeme spařit a oloupat. Případně můžeme použít rajčata z konzervy. Rýži propláchneme.

Špalíčky pórku zalijeme osolenou vařící vodou, chvíli povaříme a pak vodu slijeme, ale nevyléváme.

V kastrole rozpálíme olej a asi 5 minut na něm povařené špalíčky opékáme. Pak přidáme papriku, rajčata, rýži, osolíme, zalijeme vývarem z póru a dusíme v troubě do změknutí rýže - asi 20 minut.

Džuveč z pórku podáváme pokapaný citronovou šťávou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Džuveč z póru

    Celkový počet komentářů: 1

    • Mr- Gábor
      Mr- Gábor

      ... Výborný

      Vývar z pórků jsem samozřejmě, trubka, nezachytil. Tak jsem ho nahradil zelenino vou vývarovou kostkou. Zkusil jsem to všechno už od začátku dusit v remosce a pak trošku propéct a ... vynikající... Moje žena se olizovala :-)

      06.08.2012 14:51:13


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Džuveč z póru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.