reklama
hledat uživatel
       

Džuveč z póru

Rychlé zeleninové jídlo, jehož hlavní ingrediencí je pórek. Ten vás v kombinaci s rýží a rajčaty určitě zasytí.


  • 2,9

    1 452×

    2,9 1452
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pórky důkladně omyjeme. Zbavíme je tmavších zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé 5 - 6 cm. Rajčata nakrájíme plátky. Rajčata můžeme spařit a oloupat. Případně můžeme použít rajčata z konzervy. Rýži propláchneme.

Špalíčky pórku zalijeme osolenou vařící vodou, chvíli povaříme a pak vodu slijeme, ale nevyléváme.

V kastrole rozpálíme olej a asi 5 minut na něm povařené špalíčky opékáme. Pak přidáme papriku, rajčata, rýži, osolíme, zalijeme vývarem z póru a dusíme v troubě do změknutí rýže - asi 20 minut.

Džuveč z pórku podáváme pokapaný citronovou šťávou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Džuveč z póru

    Celkový počet komentářů: 1

    • Mr- Gábor
      Mr- Gábor

      ... Výborný

      Vývar z pórků jsem samozřejmě, trubka, nezachytil. Tak jsem ho nahradil zelenino vou vývarovou kostkou. Zkusil jsem to všechno už od začátku dusit v remosce a pak trošku propéct a ... vynikající... Moje žena se olizovala :-)

      06.08.2012 14:51:13

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Džuveč z póru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.