Džem z hruškového pyré a celých malin je vynikající na teplé palačinky či vafle se šlehačkou. Recept uvítá každá hospodyňka.
900 g | hruška |
300 g | maliny |
5 cl | hruškovice |
1 balíček | želírovací cukr 2:1 |
Očištěné hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřince, navážíme a i se slupkou rozmixujeme na pyré. Pyré přelijeme do pekárny, přisypeme želírovací cukr a vařečkou promícháme. Domácí pekárnu zavřeme, nastavíme program DŽEM (1:20 hod). Po 30 minutách do pekárny přidáme celé maliny, pokud vám vadí malinová semínka, máte smůlu. Za dalších 10 minut vlijeme panáka (můžete i velkého) hruškovice. Hotový džem necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak jím naplníme čisté a nahřáté sklenice. Sklenice ihned zavíčkujeme a na 10 minut otočíme nahoru dnem. Pak je znovu otočíme a pod dekou necháme zcela vychladnout. Džem z domácí pekárny používáme podle libosti.
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena