reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dýňový kompot s ananasovou příchutí

Recept na konzervaci dýně.


  • 4,6

    165×

    4,6 165
  • 1 h 30 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.

Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky.
Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.

Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.

Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dýňový kompot s ananasovou příchutí

    Celkový počet komentářů: 24
    • Roman
      Roman

      Kam přijde ta kyselina? Dle mne už do toho maceni na rech 24 hodin neeee?

      22.10.2019 12:10:16

    • Mirka
      Mirka

      dyne a ananas dobry ale ještě lepsi je dat do kazde sklenice stamprli rumu

      26.10.2017 12:19:39

    • eva
      eva

      dýňový kompot

      tak čtu už na tomto serveru druhý recept na dýňový kompot, ale bohužel ani jeden není napsaný tak, aby člověk recept bez pochyb co a kam pochopil. už tu hanka píše, že nálev udělala z vody, kde se dýně máčela. Nevím je to tedy tak nebo není? z receptu bych to tak i pochopila, protože se do nálevu má dále přidat to a to. Kam se poděla kyselina citronová? měla se ta dýně máčet s ní? nebo to přijde do toho nálevu, zřejmě ano, ale.... při přečtení tohoto receptu se podle mě nabízí více variant jak kompot udělat. Který je ale správný, aby člověk když už se s tím s prominutím drbe, tak aby to nepokazil. druhý recept na dýňový kompot to samé. zase jsou tam otazníky. ach jo!

      17.10.2016 11:15:19


    • Tomáš
      Tomáš

      Domácí dýně

      Pokud by jste někdo měli zájem, tak prodávám dýně ze zahrádky - chemicky NEošetřené. Možnost dovozu - Velké Meziříčí, Velká Bíteš, Domašova. Cena 15 Kč/kg. Mail [email protected]

      01.09.2016 11:34:04

    • IVANA
      IVANA

      DÝNOVÝ KOMPOT

      DÁVAM PŘIMO DO SKLENIC JE VÝBORNY

      14.01.2015 07:07:22

    • Mirek
      Mirek

      Proč tak složité? Stačí vzít 3kg dýně nakrájené na kostičky, 0,75 kg cukru, tři lžičky kyseliny citronové a 3 lžičky ananasové tresti. Vše smíchat s 1,5 l vody, vařit asi 5 minut od doby, kdy dýně zesklovatí (ochutnat, aby byla tvrdost akurát) a pak dávat do sklenic a ihned zavíčkovat. Jednoduché, rychlé a moc dobré

      22.12.2012 13:27:05

      • Jura
        Jura

        Výborný recept,dík za něj.

        16.09.2014 06:42:19

      • miroslava
        miroslava

        tento kompot se nesterilizuje?,mám na mysli ten s trestí,díky

        23.09.2014 17:10:05

      • Věrka
        Věrka

        Mirku,já to dělám jako ty,ale místo hřebíčku a nějaké tresti dávam nakrájený pomeranč i s kůrou,podle potřeby dva a vařím ho s dýní a potom dám do sklenic i s pomerančem,trochu kyseliny citronové do hrnce už předem,vše ochutnám a vyladím a je to moc dobré,žádné sterilované ananasy s konzervanty,žádne tresti,takhle přírodně a je to.Zkuste.

        27.11.2015 16:31:04


    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dýňový kompot s ananasovou příchutí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.