reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dýňový koláč se smetanou a skořicí

Recept na výborný koláč z listového těsta s dýní a příchutí skořice.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou dýni vložíme do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjeme fólií nebo ochranou pokličkou do mikrovlnky a zahříváme 15 minut doměkka. Dýni scedíme a necháme vychladnout.

Listové těsto vyválíme asi na tloušťku desetikoruny a vyložíme jím koláčovou formu. Vidličkou těsto propícháme a na 30 minut dáme do lednice. Troubu předehřejeme na 200 °C. Po 30 minutách na připravené těsto dáme pečicí papír nebo alobal, nasypeme suché fazole a pečeme 15 minut. Pak odstraníme fazole a pečicí papír, troubu stáhneme na 160 °C a pečeme dalších 10 minut do světle zlaté barvy.

Zatímco se těsto peče, rozmixujeme dohladka dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením. Těsto vytáhneme z trouby, směs nalijeme do předpečeného korpusu a pečeme hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený dýňový koláč vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Dýňový koláč se smetanou a skořicí můžeme podávat pokapaný smetanou na šlehání nebo javorovým sirupem a poprášený mletou skořicí. Koláč se dá podávat za tepla i studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dýňový koláč se smetanou a skořicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.