reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dýňový koláč se smetanou a skořicí

Recept na výborný koláč z listového těsta s dýní a příchutí skořice.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 818 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou dýni vložíme do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjeme fólií nebo ochranou pokličkou do mikrovlnky a zahříváme 15 minut doměkka. Dýni scedíme a necháme vychladnout.

Listové těsto vyválíme asi na tloušťku desetikoruny a vyložíme jím koláčovou formu. Vidličkou těsto propícháme a na 30 minut dáme do lednice. Troubu předehřejeme na 200 °C. Po 30 minutách na připravené těsto dáme pečicí papír nebo alobal, nasypeme suché fazole a pečeme 15 minut. Pak odstraníme fazole a pečicí papír, troubu stáhneme na 160 °C a pečeme dalších 10 minut do světle zlaté barvy.

Zatímco se těsto peče, rozmixujeme dohladka dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením. Těsto vytáhneme z trouby, směs nalijeme do předpečeného korpusu a pečeme hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený dýňový koláč vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Dýňový koláč se smetanou a skořicí můžeme podávat pokapaný smetanou na šlehání nebo javorovým sirupem a poprášený mletou skořicí. Koláč se dá podávat za tepla i studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dýňový koláč se smetanou a skořicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.