reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni omyjeme, odkrojíme stopku, rozpůlíme a vydlabeme. Dýni nakrájíme na menší kousky.

Nakrájenou dýni dáme do širšího hrnce, přidáme špetku soli, celou skořici a zalijeme asi 1,3 l vody. Dýni vaříme 20 minut doměkka. Voda se nám částečně vypaří.

Mezitím z citronu vymačkáme šťávu.

Z uvařené dýně vyndáme skořici. Dýni rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Pokud chceme mít džem hladký, použijeme mixér. Jinak ale necháme v džemu vyznít kousky. K dýni přidáme větší část cukru, citronovou šťávu a dále vaříme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Hotový džem ochutnáme a podle chuti ještě doladíme cukrem. Nakonec vmícháme mletou skořici.

Zkontrolujeme, zda džem houstne. Dáme lžičku džemu na talířek a počkáme, jestli zatuhne. Pokud ne, ještě povaříme.

Horký dýňový džem plníme do čistých a vypařených sklenic. Dýňový džem skladujeme v chladu a po otevření sklenice v ledničce.

Dýňový džem se skvěle hodí ke krémovým sýrům společně s crackery, bílému jogurtu, studenému krůtímu masu a paštice. Ale dá se použít i k plnění moučníků a dezertů.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dýňový džem se skořicí

    Celkový počet komentářů: 2
    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Dýňový džem se skořicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.