reklama
hledat uživatel
       

Dýňový dip

Recept na jednoduchý dýňový dip, který se hodí třeba k nachos. Ve zdravější variantě si jej dopřejeme k čerstvé zelenině nakrájené na hranolky.


  • 4,1

    4,1 9
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni hokkaido dobře omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed se semínky. Dýni nakrájíme na měsíčky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme lžící oleje a osolíme. Dýni pečeme cca 20 minut na 200 °C, až je měkká. Upečenou dýni necháme vychladnout.

Dýni vložíme do mixéru, přidáme olivový olej (zbylou 1 lžíci) a promixujeme. Do dýňového pyré přidáme čerstvě mletý pepř, lahůdkové sušené droždí a oloupaný česnek. Znovu promixujeme. Dýňový dip ochutnáme a podle potřeby dosolíme.

Dýňový dip podáváme v mističkách a používáme jako zeleninovou omáčku vhodnou k namáčení.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Dýňový dip

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.