reklama
hledat uživatel
       

Dýňové vafle

Recept na netradiční vafle se zdravou dýní. Do těsta přidáme i rum, který samozřejmě vynecháme, pokud budeme vafle připravovat dětem.


  • 4,5

    59×

    4,4 59
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme zcela doměkka. Uvařená dýňová dužina musí být bez vody, proto měkkou dužinu vložíme do jemného sítka a vytlačíme všechnu tekutinu. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se solí ušleháme sníh.

Těsto připravíme z hladké mouky, cukru, nakrájeného másla, žloutků, prášku do pečiva, rumu a dobře promícháme.

Ve vlažném mléku promícháme dýňovou dužinu a přimícháme k základu těsta. Těsto musí být homogenní. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto přikryjeme folií a necháme na hodinu odpočinout.

Z těsta připravujeme vafle v rozehřátém vaflovači.

Dýňové vafle podáváme teplé nebo vlažné ozdobené šlehačkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dýňové vafle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.