reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Dýňové rizoto se sýrem

Dýňové rizoto se sýrem

Rizoto je klasický italský pokrm. Recept je trochu náročnější na přípravu, protože vyžaduje stále míchání a hlídání při vaření, ale výsledek stojí za to.


  • 3,0

    959×

    2,9 959
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni očistíme a nakrájíme také na kostičky.

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme rýži arborio a 1,5 hrnku horkého kuřecího vývaru. Vše důkladně promícháme, tak aby rýže nasákla co nejvíce vývaru. Přidáme opět 1,5 hrnku vývaru a promícháme. S dalším vývarem přidáme ještě dýni a šalvěj. Tento postup opakujeme do té doby, než rýže absorbuje většinu vývaru. Podle chuti vmícháme sůl a pepř. Po 25 - 30 minutách ochutnáme. Jestliže nám přebývá mnoho vody, tak ji samozřejmě odlijeme. Rýže má být al dente, tedy pevná, ale křehká. Než přidáme nastrouhaný sýr, necháme dýňové rizoto chvíli odstát.

Dýňové rizoto se sýrem servírujeme na hlubokých talířích se snítkou šalvěje.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dýňové rizoto se sýrem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lenka
      Lenka

      Dynove rizoto

      Paneboze to je kravina co jste publikovali!!!
      Vyvar musi byt zeleninovy a ne kureci protoze v masovem vyvaru je zelatina, ktera nepatricne zhusti risoto.
      Syr se pridava na konci varu Kdyz je ryze mekka a ne po odstani.
      Ryze se pridava jiz k mekke dyni, jinak riskujete ze budete mit mekkou ryzi a tvrdou dyni.
      Vareni ryze neni 25 az 30 minut, ale v okamziku kdy je ryze hotova, nekdy mene, nekdy vic... voda v risotu nemuze nikdy prebyvat, protoze ryze nesmi plavat ale vyvar ji jen doplnuje na okraj. Salvej tam vubec nepatri!
      Al dente jsou testoviny a urcite ne ryze!

      25.10.2020 17:46:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dýňové rizoto se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.