Recept na skvělé dýňové kari, které provoní celý byt a uspokojí každého milovníka indického koření.
2 ks | cibule |
3 snítky | máta |
2 ks | lime |
1 lžička | kurkuma |
3 lžičky | kari koření |
2 lžíce | rostlinný olej |
1 lžička | hořčičné semínko |
1 lžička | kardamom |
400 ml | kokosové mléko |
1 ks | dýně Hokaido |
1 ks | cizrna ve slaném nálevu |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
příloha | |
250 g | jasmínová rýže |
Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem. Mezitím můžeme začít vařit rýži podle návodu na obalu. Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila. Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne. Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni. Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky, můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky a podáváme s jasmínovou rýží.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
autor Just cook
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena