Dýňové karbanátky

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2906x
Recept na výborné zeleninové karbanátky z dýně a mrkve.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed se semínky a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou dýni osolíme, necháme odležet a vymačkáme přebytečnou vodu. Mrkev očistíme a také nastrouháme na jemno. Dýně by mělo být dvakrát více než mrkve. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.

Dýni s mrkví promícháme, přidáme cibuli, rozklepnutá vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Zpracujeme hladkou hmotu, kterou zahustíme škrobovou moučkou nebo jemnou strouhankou.

Z dýňové směsi tvoříme malé karbanátky, které v rukou zploštíme a obalíme ve strouhance.

Dýňové karbanátky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji po obou stranách dozlatova.

Dýňové karbanátky podáváme teplé s bramborovou přílohou, dobré jsou i studené se zeleninovými saláty.

Michy autor receptu:

Dýňové karbanátky

Počet přidaných receptů: 3576

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
16 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dýňové karbanátky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Dýňové karbanátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept