Recept na výborné zeleninové karbanátky z dýně a mrkve.
2 stroužky | česnek |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
400 g | dýně Hokaido |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý barevný pepř | |
podle potřeby | |
strouhanka | |
škorobová moučka | |
olej na smažení |
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed se semínky a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou dýni osolíme, necháme odležet a vymačkáme přebytečnou vodu. Mrkev očistíme a také nastrouháme na jemno. Dýně by mělo být dvakrát více než mrkve. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Dýni s mrkví promícháme, přidáme cibuli, rozklepnutá vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Zpracujeme hladkou hmotu, kterou zahustíme škrobovou moučkou nebo jemnou strouhankou. Z dýňové směsi tvoříme malé karbanátky, které v rukou zploštíme a obalíme ve strouhance. Dýňové karbanátky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji po obou stranách dozlatova. Dýňové karbanátky podáváme teplé s bramborovou přílohou, dobré jsou i studené se zeleninovými saláty.
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena