reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Dýňová povidla

Dýňová povidla

Jednoduché a rychlé zazimování úrody tykve.


  • 4,7

    43×

    4,6 43
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme na polovinu a vydlabeme. Pak ji nakrájíme na silnější pruhy a oloupeme (3500g čisté váhy). Jednotlivé díly si překrájíme tak, aby se vlezly do mlýnku a pomeleme je. Já používám robota - jako když sekám maso na sekanou.

Vzniklou směs vsypeme (vlijeme) do většího hrnce, přidáme hřebíček (podle chuti i celou skořici) a za občasného míchání přivedeme do varu. Pak přidáme cukr a za občasného promíchání vaříme 30 minut. Pak přidáme želírovací cukr, uvedeme do varu a ochutnáme. Pokud se nám zdá málo sladké, přidáme cukr (+500g). Pak přidáme konzervační přípravek (pektogel) a vaříme ještě 5 minut.

Horká dýňová povidla plníme do menších nahřátých skleniček. Při plnění se snažíme vybrat hřebíček. Koření můžeme také do povidel přidat v malém plátěném pytlíčku a ušetříme si práci s vybíráním. Skleničky zavíčkujeme, otočíme nahoru dnem a zabalené do deky necháme do druhého dne vystydnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dýňová povidla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.