reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Dýňová polévka zdobená pancettou

Dýňová polévka zdobená pancettou

Recept na vynikající a jemnou polévku z máslové dýně, zeleniny a žervé.


  • 3,5

    31×

    3,4 31
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni, šalotku a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme zeleninu a důkladně vše orestujeme. Restovanou zeleninu zalijeme džusem, citronovou šťávou a necháme ho téměř vydusit. Pak přilijeme vývar a dusíme, až zelenina změkne. Podle potřeby přilijeme vodu.

Pancettu nakrájíme na nudličky a na pánvi ji necháme vyškvařit. Vsypeme dýňová semínka a lehce je společně s pancettou opražíme. Základ polévky opepříme, přidáme žervé, oříšek másla a vše rozmixujeme.

Dýňovou polévku ochutíme pepřem a solí a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce ozdobíme pancettou s dýňovými semínky. Nakonec dýňovou polévku jen lehce zakápneme olejem z hroznových jader.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dýňová polévka zdobená pancettou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.