reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dýňová polévka z Francie

Tato výborná dýňová polévka se vaří v jižní Francii.


  • 4,5

    43×

    4,5 43
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit očištěnou a nakrájenou dýni na kostičky, kousky anglické slaniny nebo uzeného masa, nakrájené brambory, mrkev, česnek, navetu, cibuli, celer.

Vaříme do změknutí dýně a ostatní zeleniny. Potom vše rozmixujeme.

Dýňová polévka je hotova. Při podávání můžeme přidat lžičku créme fraise (kysaná smetana).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dýňová polévka z Francie

    Celkový počet komentářů: 16
    • Pavel
      Pavel

      Francouzské " navet " je česky " tuřín " .
      Mimochodem, mezi ingrediencemi není ani uzené maso ani anglická slanina, ale jistě to jde bez ní i bez tuřínu, jen nevím, zda pak bude chuť dost francouzská... :-)

      12.08.2019 22:06:56

    • povysa
      povysa

      Dýňová polévka

      Uvařeno bez řekve. Neměla jsem ji. Polévka dobrá. Příprava jednoduchá.

      23.09.2013 11:46:32

    • beruska63
      beruska63

      opravuji se řepa ne ředkev

      08.11.2011 09:51:54


      • kikinka
        kikinka

        dobry den...mate pravdu, je to moje chyba, mela jsem pouzit cesky nazev pro navet, tak se vsem omlouvam, ale na druhou stranu se zase lide neco priuci, jako ja, kdyz jsem se s tim setkala poprve. Tato zelenina je neco jako nepaliva redkev a kedluben, ale mnohem chutnejsi. Je to vetsi bila redkev v horni casti fialova. Ale u nas se prodava podlouhla, podobna petrzeli. Lide ji urcite znaji, ale nespojuji ji z navetou, ktera patri mezi starou, jiz zapomenutou zeleninu. Ale ve Francii je velmi casto pouzivana v mnoha tradicnich receptech.
        V cesku ji uvarim a poleji maslem - moc dobre...nebo se da rozvarit na kasi a podavat k masu. Zajimave je, ze se da pouzit i nasekana nat.
        Je to muj prvni vlozeny recept...priste se polepsim :))) Dekuji

        10.11.2011 16:14:35

      • Tulda
        Tulda

        užasne nekonečno hvezd

        13.10.2014 12:30:04

    • beruska63
      beruska63

      Dobrý den kikinko , recept vypadá dobře ,ale příště neuvádějte název používaný ve Francii ,ale ten náš a troufám si tvrdit ,že ředkev vodnice vůbec není běžně na trhu. Nevím jestli to chutná stejně ,ale nahradila jsem jí bílou ředktví . Co vy na to ?

      08.11.2011 09:50:20

    • kikinka
      kikinka

      Tak nevim ?!?

      At ctu jak ctu, nikde nevidim, ze bych udelala preklep a dala varit bagetu se zeleninou.
      Snad se nekdo myli a plete si navetu z bagetou ? Naveta je docela bezne pouzivana zelenina.
      V tom pripade nebudu popleta ja ?!?
      Bagetu je sice mozne opect, ale krupava, prave prinesena od pekare je nejlepsi.

      01.11.2011 23:27:44


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dýňová polévka z Francie

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.