reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dýňová polévka s vůní dálek

Výborná polévka z dýně hokkaido s orientálním kořením. Vhodná jako součást oběda a jako svačinka. Recept je jednoduchý.


  • 4,0

    4 8
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Dýni hokkaido zbavíme stopky, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dále ji rozkrojíme, zbavíme semínek a i se slupkou nakrájíme na větší kostky, které poklademe na plech s pečicím papírem. Dýni dáme péct do předehřáté trouby cca na 45 - 60 minut. Že jsou kostky hotové poznáme tak, že slupka krásně změkla a dýně má sytě oranžovou barvu.

Plech s dýní vyndáme a zatím si v hrnci na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme kostky dýně a krátce orestujeme ještě společně. Potom přidáme vodu či polovinu vývaru (nejlépe hovězího, vegetariáni jej mohou nahradit zeleninovým), aby byly kostky 1 - 2 cm pod hladinou, přiklopíme pokličkou a od momentu varu ještě asi 10 minut podusíme na mírném ohni.

Hrnec odstavíme z plotny a přímo v něm ponorným mixérem najemno rozšleháme dýni a cibuli ve vodě (vývaru). Směs bude pravděpodobně celkem hustá, proto ji zředíme zbytkem vývaru nebo doplníme vodu. Podle potřeby pak dochutíme hovězím či zeleninovým bujonem.

Dýňovou polévku pak osolíme, opepříme a dále okořeníme podle chuti trochou kari, koriandru a mletého muškátového oříšku. Přidáme také 3 - 4 kuličky nového koření.

Nakonec dýňovou polévku s vůní dálek za stálého míchání zjemníme trochou smetany na vaření a necháme ještě chvíli provařit.

Dýňovou polévku s vůní dálek podáváme s krutony, pečivem i samotnou. Můžeme dozdobit lístkem bazalky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dýňová polévka s vůní dálek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.