reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dýňová polévka s jablkem a zázvorem

Recept na klasickou dýňovou polévku nejspíš znáte, zkuste si ji ale zjemnit jablkem a prohřát zázvorem. Hotová bude za pár minut a hravě ji zvládnou i ti, kteří s vařením teprve začínají.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si očistíme a nakrájíme dýni na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle necháme zpěnit. Přidáme dýni a pořádně orestujeme. Poté přidáme polovinu nakrájeného jablka a zalijeme vývarem (může být kuřecí, zeleninový, v nouzi i jen voda) tak, aby vykukovaly špičky kostek dýně. Zde stačilo zhruba 300 ml. Je-li vývar osolen, již nesolíme. Přikryjeme poklicí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 15 - 30 minut doměkka.

Pokud je již dýně měkká, odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Vmícháme smetanu ke šlehání. Smetanu přidáváme postupně až do požadované konzistence, nemusíme využít celé balení.

Přidáme také koření, tedy garam masala, zázvor, muškátový oříšek, pepř, sůl a pár kapek šťávy z citronu. Ochutnáme a případně ještě doladíme.

Na suché rozpálené pánvi si opražíme dýňová semínka. Jakmile uslyšíme praskání, máme hotovo a odstavíme z plotny, aby semínka nezhořkla.

Dýňovou polévku s jablky a zázvorem podáváme ozdobenou opraženými dýňovými semínky, zakysanou smetanou, plátky parmezánu a snítkou rukoly.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dýňová polévka s jablkem a zázvorem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Alena
      Alena

      Komentář k receptu Dýňová polévka s jablkem a zázvorem

      Tuto polévku jsem jedla u kamarádky a velmi mi chutnala. Je to zase trochu jiná polévka, než ta klasická s kořenovou zeleninou. V letošním parném létě je velmi osvěžující.

      31.08.2019 11:10:04


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Dýňová polévka s jablkem a zázvorem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.