reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Dýně po krnovsku

Dýně po krnovsku

Zapečená dýně s vařenými vejci. Podle osvědčeného receptu snadno připravíme skvělý pokrm z jednoho pekáče.


  • 4,5

    357×

    4,5 357
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na hranolky nebo na kostičky a dáme vařit do páry asi na 7 - 10 minut. Pokud máme dýni z mrazničky, jen ji propláchneme na sítu studenou vodou a necháme okapat. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a osmažíme ji na lžíci másla. Vejce uvaříme natvrdo, česnek prolisujeme, petrželku nebo estragon nasekáme nadrobno a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Pekáč vymažeme máslem a urovnáme do něj kousky dýně. Osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti chilli kořením a posypeme osmaženou cibulí. Dále poklademe plátky vařených vajec, ty posypeme nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem. Smícháme obě smetany a ochutíme prolisovaným česnekem, muškátovým oříškem, solí, pepřem a chilli kořením. Pekáč zalijeme okořeněnými smetanami a dáme péct.

Dýňový pokrm upečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Dýni po krnovsku podáváme s různě upravenými brambory nebo s pečivem. Při přípravě můžeme také nakrájet vařené brambory na kolečka a dát je pod dýni a na vejce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dýně po krnovsku

    Celkový počet komentářů: 6
    • kamilakrestova
      kamilakrestova

      Komentář k receptu Dýně po krnovsku

      Dnes uvařeno, trošku jsem si recept upravila. Dala jsem celou zakysanou smetanu i šlehačku a místo chilli jsem dala provensálské koření. Moc nám všem chutnalo. Určitě uložím mezi oblíbené recepty.

      20.08.2015 13:27:59

    • Šmodrcha
      Šmodrcha

      Opravdu chutné

      Bez chilli, s bramborami, naprostá bomba. Použitý čerstvý estragon na vajíčkovou vrstvu, petrželka na bramborovou vrstvu nahoře. Strávníci zhodnotili jako zlatý hřeb dne (konkurence italské těstoviny se sušenými rajčaty, grilovaný bok a grilovaná krkovice v různých marinádách, brambory plněné rikotou anebo nádivkou pečené v alobalu, květáková polévka, grilované lilky a grilované cukety, bublanina ze špendlíků, štrůdl z letních jablek, tzatziky z okurek, tzatziky ze žlutých cuket, ledový salát s olivami).

      Děkuji za recept !

      08.08.2015 18:17:31

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Dýně po krnovsku

      Peču v plynové troubě naplno asi 20-30 minut,záleží na barvě jakou chci na povrchu a kolik toho zapékám.Někdy pod dýní dám i brambory ať mám celý pokrm udělaný najednou

      05.02.2014 07:57:16


    • Andrea
      Andrea

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se to peče a na kolik stupňů?

      04.02.2014 09:36:04

    • vendy (tecka) z
      vendy (tecka) z

      Dostala jsem dýni a netušila jsem, co z ní udělat. Toto nám opravdu moc chutnalo. Zakysanou smetanu jsem neměla, dala jsem sladkou a vůbec to nevadilo. Kari koření v tom bylo geniální. Dýni jsem po uvaření ale spíše rozmíchala, takže nebyly kostičky či nudličky, ale kaše. Moc dobré.

      26.09.2013 14:07:26

      • veraricna
        veraricna

        Re: Výborné

        Jsem šťastná,že Vám moje dýně chutnala.Tato úprava nejvíc zachutnala mé dceři i kamarádce,tak jsem recept poslala.Také ji někdy dělám se sladkou smetanou,ale příště až budete mít dýni zkuste tu kysanou,myslím,že budete mile překvapena.

        27.09.2013 05:34:53

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Dýně po krnovsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.