reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dvojitá hrachová polévka

Základ této polévky tvoří loupaný hrách a mražený hrášek. Kousíčky opečeného párku a nastrouhaný parmazán dodávají polévce zvláštní chuť.


  • 2,9

    951×

    2,9 951
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V hrnci na oleji opečeme párky nakrájené na kolečka a vyndáme je na ubrousek, necháme tak okapat přebytečný tuk. Párky lze nahradit také slaninou. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Do hrnce na výpek přidáme cibuli a česnek, podusíme doměkka. Potom přidáme jarní cibulku, salát, mátu a zázvor a pod pokličkou dusíme 5 minut. Přilijeme vodu a přidáme loupaný hrách. Uvedeme do varu a potom za stálého míchání vaříme polévku 40 minut. Do hrachové polévky přidáme zmrazený hrášek a vaříme tak dlouho, dokud nezměkne.

Dvojitou hrachovou polévku odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Po částech polévku rozmixujeme dohladka, nalijeme zpátky, přidáme párky a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

Dvojitou hrachovou polévku na talíři zdobíme parmazánem. Podáváme s křupavým pečivem či doplníme krutonky.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dvojitá hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.