reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený špenát z čerstvých listů

Špenát je důležitý svým obsahem železa, je bohatý i na další minerály a vitamíny. V našem jídelníčku by určitě neměl chybět.


  • 4,4

    82×

    4,3 82
  • 1 hod

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Špenát důkladně propereme ve studené vodě, necháme okapat, zbavíme kořínků a jemně nasekáme. Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Pak k ní přisypeme nasekaný špenát a posolíme. Zalijeme vodou tak, aby byl špenát ponořený a za občasného promíchání dusíme, dokud špenát nezměkne.

Zatím si připravíme jíšku: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a smažíme, než mouka zrůžoví.

Horkou jíšku rozšleháme ve studeném mléce a nalijeme ji do podušeného špenátu. Přidáme i česnek utřený se solí, smetanu, na zahuštění trochu strouhanky a za mírného varu mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme i žloutek. Dušený špenát můžeme ochutit pepřem a podle chuti přisolit.

Dušený špenát je vhodnou přílohou k pečenému masu, chutná s brambory i s bramborovými knedlíky. Využít se dá ale i k přípravě mnoha dalších pokrmů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

    Celkový počet komentářů: 13
    • Magda
      Magda

      Špenát a omelety

      Díky za skvělý recept, špenát je takhle fakt výborný. Držím zrovna proteinovou dietu, takže se mi to krásně hodilo k těmto omeletám https://www.proslim.cz/hubnuti /proteinova-vajecna-omeleta/ abych si to trochu zpestřila. Jinak celkově špenát s omeletami je fakt skvělá kombinace.

      09.08.2019 09:39:34

    • Jana
      Jana

      dušený špenát

      Polévku jsem už zvládla a teď si uvařím špenát. Díky moc za recept už se těším.

      06.06.2019 17:35:00

    • mamka Martina
      mamka Martina

      dušený špenát z lístků ...

      tak jej půjdu tedy vyzkoušet, a uvidím....

      10.11.2016 13:09:56


    • Nella
      Nella

      Komentář k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

      skúste len umytý a nasekaný špenát : na masle, s troškou soli a korenia, k nemu praženicu z dvoch vajec -tiež na masle a je to.

      13.05.2014 18:20:06

    • Jitulík
      Jitulík

      Věčně zelený mýtus Pepka námořníka

      Ráda bych upozornila, že obsah železa ve špenátu byl za nadstandardní považován vědci omylem, a to vlivem matematické chyby ve výpočtu, navíc jeho vstřebatelnost ze špenátu je pro lidský organismus minimální. Ale jinak je významný, např. kyselinou listovou, draslíkem, ... Každopádně špenát miluji a jdu zkusit tento recept :-P!

      03.04.2014 16:18:10

    • Vendee
      Vendee

      Komentář k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

      Nikdy jsem špenát nejedla, od malička jsem měla zafixované že to je hnusné a že to dobré ani být nemůže.. Pak mi přítel udělal špenátovou polévku a já ji s chutí snědla tak jsem včera koupila špenát a hledala recept a našla jsem právě ten váš a chci vám moc poděkovat !! Dělala jsem svůj první špenát a je VÝBORNÝ!! :-)

      15.08.2013 16:12:53

      • Bára Šestáková
        Bára Šestáková

        Re: Komentář k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

        Skutečně velmi jednoduchý a naprosto vynikající !! Nejzdlouhavější je přebrat špenát a odstonkonkovat ho. Dobrou chuť

        10.12.2013 20:44:33

    • hanahama
      hanahama

      vynikající a rychlý oběd!!!

      Chválím, chválím, chválím!!! Opravdu vynikající a rychlý oběd!!! Recept zařazuji mezi naše domácí oblíbené :)

      13.06.2013 12:59:52

    • Kamilka
      Kamilka

      Toto vypadá opravdu náramně. Nemám rád tu hmotu, co na mě vždy vykoukne z mraženého sáčku. Tohle je stokrát lepší!

      18.03.2012 18:43:16

    • Jezevčí chutě
      Jezevčí chutě

      exelentní recepis

      Výborný postup a ještě lepší cutnání
      Špenát na jaře zamněním mladou kopřivou - zkuste to. Je to zdravé a zdarma...

      08.02.2012 04:52:31


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.