reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Špenát důkladně propereme ve studené vodě, necháme okapat, zbavíme kořínků a jemně nasekáme. Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Pak k ní přisypeme nasekaný špenát a posolíme. Zalijeme vodou tak, aby byl špenát ponořený a za občasného promíchání dusíme, dokud špenát nezměkne.

Zatím si připravíme jíšku: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a smažíme, než mouka zrůžoví.

Horkou jíšku rozšleháme ve studeném mléce a nalijeme ji do podušeného špenátu. Přidáme i česnek utřený se solí, smetanu, na zahuštění trochu strouhanky a za mírného varu mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme i žloutek. Dušený špenát můžeme ochutit pepřem a podle chuti přisolit.

Dušený špenát je vhodnou přílohou k pečenému masu, chutná s brambory i s bramborovými knedlíky. Využít se dá ale i k přípravě mnoha dalších pokrmů

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

Celkový počet komentářů: 11
  • mamka Martina
    mamka Martina

    dušený špenát z lístků ...

    tak jej půjdu tedy vyzkoušet, a uvidím....

    10.11.2016 13:09:56

  • Nella
    Nella

    Komentář k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

    skúste len umytý a nasekaný špenát : na masle, s troškou soli a korenia, k nemu praženicu z dvoch vajec -tiež na masle a je to.

    13.05.2014 18:20:06

  • Jitulík
    Jitulík

    Věčně zelený mýtus Pepka námořníka

    Ráda bych upozornila, že obsah železa ve špenátu byl za nadstandardní považován vědci omylem, a to vlivem matematické chyby ve výpočtu, navíc jeho vstřebatelnost ze špenátu je pro lidský organismus minimální. Ale jinak je významný, např. kyselinou listovou, draslíkem, ... Každopádně špenát miluji a jdu zkusit tento recept :-P!

    03.04.2014 16:18:10

  • Vendee
    Vendee

    Komentář k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

    Nikdy jsem špenát nejedla, od malička jsem měla zafixované že to je hnusné a že to dobré ani být nemůže.. Pak mi přítel udělal špenátovou polévku a já ji s chutí snědla tak jsem včera koupila špenát a hledala recept a našla jsem právě ten váš a chci vám moc poděkovat !! Dělala jsem svůj první špenát a je VÝBORNÝ!! :-)

    15.08.2013 16:12:53

    • Bára Šestáková
      Bára Šestáková

      Re: Komentář k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

      Skutečně velmi jednoduchý a naprosto vynikající !! Nejzdlouhavější je přebrat špenát a odstonkonkovat ho. Dobrou chuť

      10.12.2013 20:44:33

  • hanahama
    hanahama

    vynikající a rychlý oběd!!!

    Chválím, chválím, chválím!!! Opravdu vynikající a rychlý oběd!!! Recept zařazuji mezi naše domácí oblíbené :)

    13.06.2013 12:59:52

  • Kamilka
    Kamilka

    Toto vypadá opravdu náramně. Nemám rád tu hmotu, co na mě vždy vykoukne z mraženého sáčku. Tohle je stokrát lepší!

    18.03.2012 18:43:16

  • Jezevčí chutě
    Jezevčí chutě

    exelentní recepis

    Výborný postup a ještě lepší cutnání
    Špenát na jaře zamněním mladou kopřivou - zkuste to. Je to zdravé a zdarma...

    08.02.2012 04:52:31

  • Alexandra
    Alexandra

    Tak to jdu teda zkusit...snad se povede.

    05.11.2011 15:28:17

  • sionata
    sionata

    Všem tento špenát doporučuji,je to fakt mnamka!!!!!!

    24.01.2010 17:38:11

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Dušený špenát z čerstvých listů

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.