reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený špenát s tofu

Recept na výborný dušený špenát. Tentokrát si pochutnají vegetariáni, vegani, ale klidně i ostatní, kteří rádi zkouší nové chutě.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tofu s příchutí chilli nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme. Přidáme špenátové kousky, podlijeme trochou horké vody, přidáme menší bobkové listy, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Špenát občas promícháme. Asi po 10 - 15 minutách přidáme provensálské koření, sojovou omáčku (bez glutamátu), vmícháme sojanézu, nastrouhané tofu a dobře promícháme. Dušený špenát s tofu dalších 5 minut prohříváme, bohatě to stačí. Hotový špenát podle potřeby a chuti dosolíme, dopepříme apod. Bobkové listy vyndáme.

Dušený špenát s tofu podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.

Takto upravený špenát neobsahuje živočišné bílkoviny, je čistě veganský a chuťově jemný. Navíc není zahušťován moukou. Připravit si ho můžeme také z překrájeného čerstvého špenátu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený špenát s tofu

    Celkový počet komentářů: 1

    • marie zizkova
      marie zizkova

      Mnam ok

      !

      06.03.2014 11:52:34

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dušený špenát s tofu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.