reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený špenát s květákem

Rychlý špenát bez mléka či smetany, i tak může být dobrý.


  • 3,0

    3 4
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě
doměkka. Potom květák scedíme a rozmixujeme na kaši.

Zároveň si ve větším kastrolku rozehřejeme olivový olej a cibulku nakrájenou na kostičky dozlatova osmahneme. Vhodíme mražený špenátový protlak, podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu a necháme pod pokličkou rozpustit a podusit. Občas promícháme, aby se nám špenát nepřichytil. Přidáme bobkový list, směs ajvar a necháme krátce provařit. Špenát by měl být spíše řidší, protože v tuto chvíli přimícháme květákovou kaši, která nám vše zahustí. Podle chuti ještě přidáme trochu vegety.

Dušený špenát s květákem rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme jako hlavní chod. Bobkový list nezapomeneme vyjmout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený špenát s květákem

    Celkový počet komentářů: 4
    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Dušený špenát s květákem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.