reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený mražený špenát

Recept na chutnou přílohu ze špenátového protlaku nejen k masu.


  • 4,1

    112×

    4,1 112
  • 30 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

342 kJ / 81,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Zmrazený špenátový protlak necháme částečně rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme.

Dále přidáme částečně rozmrazený špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit.

Dušený mražený špenát podáváme jako přílohu k upečenému masu a knedlíkům nebo bramborám.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený mražený špenát

    Celkový počet komentářů: 16
    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dušený mražený špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.