reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený mražený špenát

Recept na chutnou přílohu ze špenátového protlaku nejen k masu.


  • 4,2

    158×

    4,2 158
  • 30 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

342 kJ / 81,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Zmrazený špenátový protlak necháme částečně rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme.

Dále přidáme částečně rozmrazený špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit.

Dušený mražený špenát podáváme jako přílohu k upečenému masu a knedlíkům nebo bramborám.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený mražený špenát

    Celkový počet komentářů: 18
    • Akim Atanasovski
      Akim Atanasovski

      Vaření špenátu

      Výborná pomoc a tomu, kdo kritizuje doporučuji školu vaření, jistě dotyčný je tzv. gaučák ,, když neví nic a kombinace špenátu s ,, přísadou rybiček ??? ,, Přeji mu dobrou chuť. Své ženě rozhodně toto vařit nebudu. Ostatním děkuji za rady.
      Hezký den téměř všem A. M. A.

      22.05.2019 11:51:14

    • Zdenka Bartošová
      Zdenka Bartošová

      také ho tak dělám

      18.01.2019 10:04:56

    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Dušený mražený špenát

      Normální,dobrý,starý recept!!!No když to někdo přežene s tou moukou,tak pak je to kejda...stačí tak jedna lžička..na jeden spenat.protlak..víc ne..a místo mléka dávám smetanu...

      19.02.2018 10:12:16


      • jiri
        jiri

        Re: Komentář k receptu Dušený mražený špenát

        no teda, bléééé, když špenát tak co tam k sakru dáváte mouku? a mléko, a vejce? ještě tam scházejí sardynky, jste diletanti, cibule, česnek špenát, a ochucovačky, nic víc ani méně.

        10.01.2019 22:30:03

    • jaroslav větrovec
      jaroslav větrovec

      dušený špenát

      vynikající příloha,až na tu mouku já nedávám.

      27.01.2018 18:55:50

    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Dušený mražený špenát

      Je to hnus!!!!

      23.07.2016 14:42:15


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dušený mražený špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.