reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený mražený špenát

Recept na chutnou přílohu ze špenátového protlaku nejen k masu.


  • 4,2

    165×

    4,2 165
  • 30 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

342 kJ / 81,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Zmrazený špenátový protlak necháme částečně rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme.

Dále přidáme částečně rozmrazený špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit.

Dušený mražený špenát podáváme jako přílohu k upečenému masu a knedlíkům nebo bramborám.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený mražený špenát

    Celkový počet komentářů: 20
    • Akim Atanasovski
      Akim Atanasovski

      Vaření špenátu

      Výborná pomoc a tomu, kdo kritizuje doporučuji školu vaření, jistě dotyčný je tzv. gaučák ,, když neví nic a kombinace špenátu s ,, přísadou rybiček ??? ,, Přeji mu dobrou chuť. Své ženě rozhodně toto vařit nebudu. Ostatním děkuji za rady.
      Hezký den téměř všem A. M. A.

      22.05.2019 11:51:14

      • Ekim
        Ekim

        Re: Vaření špenátu

        Zdravim Spenat s rybickama ? To uz radeji tam dat cely kokos a do trouby zapect. Az to bude hotove pozname to s pribehnutym pyrotechnikem. :D Vazne, klasika staci, je to dobre, doporucuji cesky cesnek a ne cinsky smejd.

        27.10.2019 17:49:47

    • Zdenka Bartošová
      Zdenka Bartošová

      také ho tak dělám

      18.01.2019 10:04:56


    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Dušený mražený špenát

      Normální,dobrý,starý recept!!!No když to někdo přežene s tou moukou,tak pak je to kejda...stačí tak jedna lžička..na jeden spenat.protlak..víc ne..a místo mléka dávám smetanu...

      19.02.2018 10:12:16

      • jiri
        jiri

        Re: Komentář k receptu Dušený mražený špenát

        no teda, bléééé, když špenát tak co tam k sakru dáváte mouku? a mléko, a vejce? ještě tam scházejí sardynky, jste diletanti, cibule, česnek špenát, a ochucovačky, nic víc ani méně.

        10.01.2019 22:30:03

    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Dušený mražený špenát

      Je to hnus!!!!

      23.07.2016 14:42:15


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dušený mražený špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.