reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušený lilek na česneku

Jednoduše připravený lilek. Recept s vůní česneku.


  • 3,7

    3,6 6
  • 20 min

Postup přípravy

Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky, neloupeme. Půlku lilku ještě po délce rozkrojíme na 3 - 4 části. Plátky lilku by měly být tak 0,5 cm široké a zhruba 4 - 5 cm dlouhé. Lilek pěkně osolíme a opepříme. Necháme cca 5 minut stát.

V pánvi rozehřejeme trošku másla. Lilek osmažíme a na mírném ohni opékáme lilek cca 3 minuty. On nejdřív jakoby vypustí vodu, ale pak začne po chvíli sáknout a pánev už budete mít skoro suchou - v tuto chvíli podlijeme lilek vodou. S vodou to nepřeháníme, měla by být jen tak po dně. Lilek posypeme česnekem, přikryjeme pokličkou a po cca 3 minutách obrátíme. Opět krátce podusíme. Když je lilek měkký, máme hotovo.

Dušený lilek na česneku rozdělíme na talířky a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušený lilek na česneku

    Celkový počet komentářů: 1

    • duli
      duli

      Nikdy jsem lilek nedělala,jen jednou ho chutnala někde ve fastu a byl šíleně mastný. Tohle je super,i manžel ho jedl! Chválím a dávám mezi oblíbená jídla.

      27.05.2013 19:09:20

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dušený lilek na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.