reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené vepřové se žampiony

Základní recept na dušené vepřové maso podle mě. Obměny mám různé. Měním druh masa, koření, případně místo žampionů dám třeba pórek, papriku a anglickou slaninu.


  • 3,0

    3 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Kýtu nebo pečeni bez kosti nakrájíme na asi 100 gramové plátky, naklepeme a nařízneme po stranách, aby se maso nevlnilo. Osolíme, opepříme mletým pepřem a potřeme hořčicí. Maso rychle osmahneme na oblíbeném tuku na smažení. Já používám klasický rostlinný olej, aby se maso zatáhlo, maso dáme na talířek. Požijeme širokou hlubokou pánev, nebo široký hrnec.

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli, necháme pěkně zesklovatět, ale nepřesmažit. Pak přidáme nakrájené žampiony. Smažíme, dokud žampiony nezměknou. Následně zalijeme vodou a přidáme bujon (můžeme nahradit vývarem), bobkový list, pár kuliček pepře a nového koření. Já dávám koření do čajítka, abych potom nemusela hledat kuličky a lístky.

Vepřové maso vrátíme zpět a všechno dusíme, dokud se maso nerozpadá. Vodu přiléváme podle potřeby a taky podle toho, kolik chceme omáčky. Potom opatrně maso vyndáme zase na talířek a omáčku zahustíme podle potřeby. Já používám hladkou mouku rozkvedlanou ve studené vodě a pomalu přilévám. Nakonec vrátíme zpět maso.

Dušené vepřové se žampiony podáváme s rýží, těstovinami a také s houskovým knedlíkem, pokud omáčku více zahustíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušené vepřové se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.