reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené vepřové s kroupami a zeleninou

Recept na sytý hlavní chod z vepřové plece s ječnými kroupami a zeleninou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Den předem uvaříme namočené kroupy v dostatečném množství vody doměkka. Pak je slijeme, ale asi 200 ml vody, ve které se kroupy vařily, odložíme v hrnečku stranou. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a očistěnou mrkev a pastiňak nakrájíme na kolečka. V kastrolku orestujeme na másle cibuli a zeleninu, vše podlijeme podle potřeby vývarem z krup a podusíme téměř doměkka.

Na oleji zprudka opečeme kostky vepřové plece a jakmile se maso zatáhne, přilijeme polosladké červené víno. Vše zvolna dusíme, dokud se víno zcela neodpaří a maso nezůstane jen ve vlastní šťávě a tuku. Pak přidáme lžíci másla, maso zaprášíme moukou, krátce orestujeme a vše podlijeme vývarem. Maso ochutíme tymiánem a česnekem, takto zvolna dusíme doměkka. K měkkému masu vmícháme kroupy, podušenou zeleninu a směs ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec dušené vepřové s kroupami a zeleninou dochutíme nasekanou petrželkou, podle potřeby osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme servírovat.

Dušenou vepřovou plec s kroupami a zeleninou rozdělíme na porce a podáváme podle chuti s pečivem nebo vařeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušené vepřové s kroupami a zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.