Dušené vepřové ramínko na paprice

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1281x
Recept na vepřové maso dušené na sladké a uzené paprice a ochucené česnekem. Vhodnou přílohou jsou šunkové knedlíčky nebo těstoviny.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Vepřové ramínko zbavíme kosti, maso omyjeme, nakrájíme na 4 porce, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Řapík celeru omyjeme a překrájíme na dílky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Změklé máslo utřeme s moukou dohladka.

Na sádle opečeme cibuli do zlatohnědé barvy. Pak vmícháme porce masa, česnek, mletou sladkou a uzenou papriku a vše za stálého míchání opečeme. Jakmile maso změní barvu (zesvětlá), snížíme teplotu a dusíme, dokud šťáva téměř nevysmahne. Pak k masu přidáme celer a kapii, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme zakryté doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme stranou. Omáčku scedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Podle potřeby omáčku zahustíme hladkou moukou s máslem a dochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 10 minut povaříme, pak do ní vrátíme měkké maso a prohřejeme.

Dušené vepřové ramínko rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s šunkovými knedlíčky.

Jarka-P autor receptu:

Dušené vepřové ramínko na paprice

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené vepřové ramínko na paprice

Celkový počet komentářů: 1
  • dušené vepř. ramínko 16.01.2016 14:50:39

    já jsem již dělala tento recept a je úžasný už i proto,že děti zeleninu ,cibuli nejí a tohle je dobrota výborná omáčka a chuťově vynikající evča

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Dušené vepřové ramínko na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept