reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené vepřové plátky v mrkvi

Recept na dušené vepřové plátky z krkovice s dušenou mrkví v krémové omáčce, pokrm připravíme bez použití mouky. Hlavní chod, který nejlépe chutná s bramborovou kaší.


  • 0

    0 0
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 934 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Postup přípravy

Plátky z vepřové krkovice s kostí očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Velkou cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Očištěnou mrkev oškrabeme a 1,5 kusu nastrouháme na jemném struhadle. Zbývající mrkev nakrájíme zešikma, asi na 2 cm silné špalíky.

V kastrolu na sádle opečeme plátky masa z obou stran dozlatova a vyjmeme je na talíř. K výpeku přidáme podle potřeby sádlo a cibuli, kterou necháme zavadnout a poté přidáme nastrouhanou mrkev, 1/4 lžičky cukru a sůl. Vše restujeme za stálého míchání, dokud mrkev s cibulí nezískají zlatohnědou barvu. To trvá přibližně 10 minut. Pak přilijeme asi 100 ml vývaru a vše rozmixujeme dohladka.

K takto vzniklému základu vrátíme opečené maso, vše podlijeme a promícháme s horkým vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Pak přidáme kmín, zakryjeme poklicí a necháme velmi zvolna dusit přibližně 20 minut do poloměkka. Potom přidáme do kastrolu zbývající nakrájemnou mrkev, dochutíme citronovou šťávou, solí, případně trochou čerstvě mletého pepře a špetkou muškátového květu. Vše opět zakryjeme a dusíme, dokud nebude maso i mrkev měkké.

Dušené vepřové plátky z krkovice rozdělíme na porce, obložíme dušenou mrkví s omáčkou a podáváme s bramborovou kaší. Pokrm podáváme jako hlavní chod a zdobíme nasekanými bylinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušené vepřové plátky v mrkvi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.