reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené vepřové na pórku

Vynikající dušené vepřové maso s pórkem, jednoduchý a chutný oběd.


  • 4,3

    77×

    4,3 77
  • 1 h 30 min

  • 26×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka. Vepřové si nakrájíme na plátky nebo na kostky.

Na sádle si zpěníme cibuli. Na ní orestujeme nakrájené vepřové maso. Přidáme nakrájený pórek, česnek, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, sladké papriky, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí.

Rozkvedláme si v mléce zakysanou smetanu a hladkou mouku, nalijeme na maso, zamícháme a vepřové na pórku necháme provařit. Podle chuti můžeme ještě přidat česnek.

Dušené vepřové na pórku podáváme s těstovinami nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené vepřové na pórku

    Celkový počet komentářů: 7
    • tetaBerta
      tetaBerta

      Ráno jsem nevěděl,co vařit. Skvělá, jednoduchá rychlovka. Okořenila jsem jen grilovacím kořením. Nezahuštovala jsem, jen štáva z masa, plus jasmínová rýže.... mňamka. Děkuji

      05.08.2012 13:06:14

    • Annmery
      Annmery

      Vynikající, moc jsme si pochutnali.

      08.05.2012 20:34:27

    • Simona
      Simona

      Výborné moc nám chutnalo,určitě budu vařit častěji.

      23.02.2012 11:16:26


    • Lucille
      Lucille

      To jsem moc ráda, že chutnalo :-) poměr mléka s moukou je různý, podle toho jestli chcete omáčky víc nebo méně, nebo jestli máte raději "šťávičku", kterou moc nedohustíte.... také můžete vyměnit mléko za vodu a mouku za solamyl, nepřidáte smetanu, ale nějaké zajímavé koření a máte zase jiné jídlo :-)

      12.08.2011 10:30:29

    • martykorda
      martykorda

      Udělal jsem si flákotu v papiňáku,za chvíli bylo hotovo a poměry mléka a mouky odhadl v pohodě.Těstoviny Panzani-moc dobrý:)

      23.07.2011 12:09:27

    • jarusk
      jarusk

      Moc děkuji za recept,omáčka je fakt super,moc chutná.

      28.04.2010 10:31:28

    • tucnacek
      tucnacek

      vynikající rychlovka, od vyndání masa z mrazaku bylo do půl hodiny jídlo na stole. Chutnalo moc, jen mi trochu chybí poměr - mlékou, mouka. dělala jsem odhadem a asi jsem to měla hodně husté. díky

      23.12.2009 22:22:11


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Dušené vepřové na pórku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.