reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené řízky z vepřové kýty na paprice se žampiony a kapií

Recept na chutné pikantní řízky na šťávě z vepřové kýty se žampiony a kapií.


  • 2,5

    11×

    2,4 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Vepřovou kýtu odblaníme, umyjeme a osušíme, pokrájíme na řízky, okraje řízků po obvodu vícekrát nakrojíme nožem, aby se během úpravy nekroutily. Řízky naklepeme, osolíme a okořeníme z obou stran, necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě.

Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno, čerstvou červenou papriku kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na menší proužky. Žampiony neloupeme, jen očistíme od případných nečistot vlhkým hadříčkem a pokrájíme na silnější plátky.

Řízky z kýty obalíme z jedné strany v mouce, potom je zprudka opečeme z obou stran v rozpáleném domácím sádle v hrnci a vybereme na talíř. Ve výpeku v sádle orestujeme cibuli, orestovanou cibuli posypeme mletou sladkou červenou paprikou, kterou necháme úplně rozpustit v horkém sádle za neustálého míchání, aby se nepřipálila. Poté přidáme Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém (recept zde).

Krátce orestujeme, podlijeme opakovaně horkou vodou a vydusíme na tuk, aby se rozvařila cibule a zahustila výslednou šťávu a zároveň šťávu výborně ochutila. Potom přidáme připravené opečené řízky z vepřové kýty za přilití malého množství horké vody.

Přikryjeme pokličkou, snížíme plamen na střední a pomalu dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou, asi 15 minut před koncem dušení přidáme kapii a žampiony, ale nesolíme, protože paprikový krém je slaný dost, ani nepřidáváme žádné jiné koření. Šťávy ve výsledku je málo, přirozeně je zahuštěná a ochucená rozpadlou cibulí a moukou opadanou z řízků. Šťáva má příjemnou pikantní paprikovou chuť a chuť použité zeleniny.

Dušené řízky z vepřové kýty ještě horké naložíme na talíře i se zeleninou a žampiony, pokrm nejlépe chutná s domácími haluškami, jako příloha se však může podávat i dušená rýže, bramborová kaše či různé těstoviny anebo domácí kynuté knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušené řízky z vepřové kýty na paprice se žampiony a kapií

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.