reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené kyselé zelí

Základní recept pro přípravu kyselého zelí jakožto přílohy, která se hodí zejména k pečenému vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici.


  • 2,1

    2,1 7
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

579 kJ / 138,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Z kysaného zelí vymačkáme lák, potom zelí odvážíme, propláchneme vodou na hrubém sítu a na prkénku nožem křížem pokrájíme na 2 - 3 cm velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibulku, přidáme zelí, cukr, podlijeme asi 100 ml vody a přikryté dusíme do změknutí, což trvá cca 2 hodiny (podle druhu zelí). Nakonec vmícháme mouku a dusíme, až se na dně kastrolu neobjevuje tekutina, minimálně však 10 minut.

Dušené kyselé zelí podáváme jako přílohu k vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici apod.

Energetická hodnota: 376kJ / 100 g, 700kJ / na porci

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené kyselé zelí

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dušené kyselé zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.