Dušené kysané zelí

30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 245983x
S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí.
Komentáře receptu 22
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.

Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou jíšku.

K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme.

Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.

Zorňafa autor receptu:

Dušené kysané zelí

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Dušené kysané zelí - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 104 kJ / 25,0 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2199 běžně 4349 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
75 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené kysané zelí

Recept se nachází v 70 kuchařkách
Zorňafa
2. Zelenina - kysané zelí 5 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Zelenina a luštěniny od tetičky
veraricna
Zelenina a luštěniny od tetičky 3875 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené kysané zelí

Celkový počet komentářů: 10
  • Než bych zahustil zelí, Jaroslav Orlík 28.10.2016 22:41:54

    to bych si radši prohnal hlavu kulí, Rozhodně ne jíškou. To je typický nešvar naší kuchyně.

    • lumik
      Re: Než bych zahustil zelí, lumik 20.12.2016 12:25:29

      i zahušťování zelí se liší podle krajů i zvyku,u nás zahušťujeme jíškou,jinde jablkem nebo bramborem,někde vůbec,ale hlavu kulí neproháníme,

  • Komentář k receptu Dušené kysané zelí jan 19.07.2016 16:46:27

    jenom prasopes by dělal zelí na sádle

    • Re: Komentář k receptu Dušené kysané zelí Franta 20.12.2016 09:47:59

      Já na tvém místě bych si z toho nic nedělal, že neumíš vařit a že tě vyvedou z míry ty nejzákladnější věci kolem vaření. Když tu budeš poctivě čerpat informace tak za nějaký čas možná i ten čaj uvaříš a zase přijde někdo co se bude divit tomu, že jsi použil to nejzákladnější - vodu. Uč se zdraví Franta.

    • lumik
      Re: Komentář k receptu Dušené kysané zelí lumik 03.09.2016 13:34:15

      a co by jsi použil? Sádlo pod cibulku do zelí vždy

    • Re: Komentář k receptu Dušené kysané zelí Rosťa 03.09.2016 10:04:31

      Zelí ne, ale cibuli vždycky. :)

  • Treya
    mňam aneb vaří začátečník Treya 12.11.2015 16:01:25

    Výborné, děkuji za recept. Ocet jsem ani nepotřebovala...bylo kyselé samo o sobě..tak akorát. S moukou jsem šetřila....jen tak trochu aby se neřeklo....ale nějak mi to ztmavlo...předpokládám, že to chce nižší teplotu a dělat pomaleji....jinak nevím čím by to mohlo být...

    • Re: mňam aneb vaří začátečník Marie 18.11.2015 06:38:51

      Já bych poradila daleko jednodušší a stejně dobrý způsob jak kysaně zelí zadělat-stačí tam na jemné nudličky nastrouhat oloupanou syrovou bramboru.

    • Zorňafa
      Re: mňam aneb vaří začátečník Zorňafa 12.11.2015 17:44:02

      Tak to nevím, to se mi nikdy nestalo, že by ztmavlo HODNĚ. Ale vliv na to může mít buď déle smažená cibulka nebo jíška dělaná dohněda. Také se musí občas promíchat, aby se nepřipálilo.

  • měkké zelí františek 12.10.2015 09:49:24

    naložil jsem zelí a po krátké době mi změklo jinak barvu a chut´má dobrou .Prosím čím to muže být
    Děkuji za odpověd
    kočica
    tel.736462644

Nalezeno receptů: 22
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dušené kysané zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept