reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené kysané zelí

S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí.


  • 4,2

    188×

    4,1 188
  • 30 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

104 kJ / 25,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.

Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou jíšku.

K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme.

Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené kysané zelí

    Celkový počet komentářů: 32
    • jindra
      jindra

      dobrý recept na dušené kysané zelí

      V jednoduchosti je síla. To jsme si pošmákli na zelíčku s knedlíkem a kachnou, chrochtání blahem nebralo konce. Ta kachna se pekla na 70 stupňů 12 hod a na závěr se na 120 2 hod dogrilovala, maso je pak šťavnaté, je to mňamka.

      21.01.2019 13:05:00

      • Jirka
        Jirka

        Re: dobrý recept na dušené kysané zelí

        Dělat kachnu 14 hodin je totální zbytečnost. Nejdýl stačí 5-6 hodin a chvilku dopéct kůrčičku. Jinak je vynaložená energie na kachnu větší než pořízení kachny samotné.

        27.04.2019 10:38:43

    • Šimon
      Šimon

      Je to dobré jídlo

      Je to dobré

      25.11.2018 11:23:04


    • Tronic37
      Tronic37

      Podle návodu je zelí opravdu moc chutné.

      10.03.2018 18:42:11

    • Tvoje máma
      Tvoje máma

      Recept se mi nelíbí protože je na hovno

      Hovno a ty

      12.01.2018 12:13:41

    • Joseef
      Joseef

      Kysané zelí

      Dobrý den,naložil jsem zelí,zelí nekrupe je měkké.Nakladam jako jindy,Osolíme,pepř,bobkový list,nové koření a dám do kadecky,udusam a zatezkam,nechám kvasit.Zelí je jako bahno.Nevím kde dělám chybu.Děkuji za radu.

      05.12.2017 14:15:47

      • Dominika
        Dominika

        Re: Kysané zelí

        Dobry den, my delame zeli tak, ze ho nakrouhame, nasolime kamennou soli (jde o to, aby byla bez jodu), nakminujeme a nechame odpocinout do druheho dne. Pak vybereme vodu, kterou pustilo a nakladame do soudku nebo sklenic. U toho nakladani pridavame cesnek (cele strouzky), a taky kren. Jen prokladat, neprehanet. Zelicko je uzasne, krupave. Letos jsme kupovali 30kg zeli (byl samozdrejme i odpad) a do nej jsme dali 1kg kamenne soli a kminu dle libosti. Urcite zkuste a myslim, ze jinak ani nakladat nebudete.

        01.01.2018 15:54:02

      • ladahanak
        ladahanak

        Re: Kysané zelí

        Není zelí jako zelí.Kysané zelí je nejlépe dělar ze zelí " krouhárenského " , které má vyšší obsah cukru.Letní odrůdy je třeba při nakládání přisladit.POKUD SE NEPŘISLADÍ,ZELÍ NEKVASÍ,je " rozbředlé a zahnívá.

        23.01.2018 09:21:58

      • jindra
        jindra

        Re: Kysané zelí

        Dlouhodobě a velice úspěšně nakládám zelí tak, že nakrouhané nechám cca 6hodin smíchané se solí ve sprchovacím koutě a poté láduji spolu s kmínem do kameninové nádoby. Ono to hned při pěchování pouští šťávu
        adobřr se s tím pracuje. Na dno se případně dávají vinné listy. Průběžně odebírám přebytečnou vodu, pak zatížím a nechám v koupelně kysat.Po 21 dnech se může(a je pěkně křupavé) konzumovat Takto mi vydrží kysané zelí bez problému (nemusíme nikdy zavařovat) v chladu do podzimu. V jednoduchosti je síla Čím se více dochucuje, tak mohou nastávat problémy. Tento recept se u nás dědí z pokolení na pokolení a nemíním na tom cokoliv měnit.

        21.01.2019 09:13:45

    • jan
      jan

      Komentář k receptu Dušené kysané zelí

      jenom prasopes by dělal zelí na sádle

      19.07.2016 16:46:27


    Nalezeno receptů: 32
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dušené kysané zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.